GRAD ZA MLADE

AIESEC i ESN Split pozivaju studente na edukacijski kviz, saznat će razne korisne informacije

Sudjelovanje je besplatno, a kviz će imati 4 cjeline: o organizacijama AIESEC i ESN, o razmjenama, o Sveučilištu i studiranju

Projekt Europska kultura+

 ESN Split

AIESEC Split i ESN (Erasmus Student Network)) Split održat će u ponedjeljak,16. svibnja s početkom u 19 sati u Kampusu u Caffe baru Tinel na adresi Cvite Fiskovića 3 edukacijski kviz za studente. Sudjelovanje je besplatno, a kviz će se sastojati od 4 tematske cjeline: o organizacijama AIESEC i ESN, o razmjenama (ERASMUS, volonterske prakse i stručne prakse), o Sveučilištu u Splitu i zadnji dio o studentima, odnosno studiranju.

Kako najavljuju organizatori, cilj ovog edukacijskog kviza je predstaviti ove dvije organizacije kojima su razmjene u samoj srži djelovanja, informirati studente o razmjenama, istaknuti kroz kviz neke važne informacije vezano za samo sveučilište, a koje su od značaja studentima te ono posljednje informirati studente o nekim osnovnim podacima vezanima za studiranje, izvannastavnim aktivnostima, njihovim pravima/obvezama i slično.

Frane Bešker, predsjednik AIESEC-a Split ističe kako ga veseli suradnja s partnerskom organizacijom ESN Split i kako smatra da će zajedničkom suradnjom u sinergiji postići još veće i bolje rezultate u budućnosti.

- Iako su se godinama ove dvije organizacije gledale kao direktni konkurenti, dobro je da su trenutna vodstva ove dvije organizacije svjesni šire slike i naše uloge koje imamo pri samom sveučilištu i u našoj lokalnoj sredini – kazao je Bešker. Naglašava kako se zajedničkim radom uvijek može postići bolje za mlade i zajednicu u kojoj žive te ističe kako je ključ u zajedničkoj suradnji i timskom radu te da krajnji cilj njihovog djelovanja mora biti samo jedan, a to je bolje stanje od onoga što su pri preuzimanju mandata zatekli.

Bešker ističe kako su AIESEC Split i ESN Split aktivni članovi Inicijative "Split grad za mlade" koja je usmjerena na podizanje kvalitete života mladih u Splitu.

- Pozivam sve mlade ljude da se priključe inicijativi i sudjeluju u raspravama koje su važne za mlade – poručuje Bešker podsjećajući da se rasprave održavaju svakog mjeseca u Klubu Zona.

Renato Šikić, predsjednik ESN-a Split istaknuo je kako je jako zadovoljan trenutnom suradnjom između ovih dviju udruga te se nada da će i sljedeće generacije nastaviti ono što su Frane i on započeli.

- Ove dvije organizacije mogu puno toga napraviti zajedno i doprinijeti poboljšanju života mladih u Splitu i šire. Pozivam sve studente i mlade da dođu na ovaj događaj kako bi se kroz druženje i zabavu informirali o ERASMUS-u i razmjenama putem AIESEC-a – izjavio je Šikić.

Podsjetimo kako je Europski parlament u svibnju 2021. godine prihvatio vodeći program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport ERASMUS+ za razdoblje 2021. – 2027. kroz koje će odvojiti gotovo dvostruko više sredstava (više od 28 milijardi eura iz različitih izvora) u odnosu na prethodno sedmogodišnje razdoblje (14,7 milijardi eura).

Novi program Erasmus+ jednostavniji je i pristupačniji za podnositelje prijava uz korisnicima prilagođenije IT sustave i manje papira.

„Erasmus+ jedan je od programa EU-a sa znatno većim sredstvima i uključuje mnoge važne izmjene i poboljšanja koja omogućuju nastavak jačanja europskog osjećaja pripadnosti te bolje prilike za zapošljavanje Europljanima”, izjavio je prilikom usvajanja izvjestitelj Milan Zver (EPP, Slovenija). „Parlament će pozorno pratiti njegovu provedbu kako bi osigurao da Erasmus+ postane uključiviji i pruža prilike što većem broju ljudi”, zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:26