Učlanili se u EDPIA-u

Aircash priprema iskorak i širenje u Sloveniju, Austriju i Njemačku

Direktor Aircasha tvrdi da svaki dan procesuiraju više od pet milijuna kuna prometa
Hrvoje Ćosić
 Ronald Gorsic/Cropix

S početkom širenja izvan Hrvatske domaći fintech startup Aircash postao je član vodećeg udruženja za digitalna plaćanja u EU - EDPIA-u, koju su pokrenule najveće europske kompanije iz industrije plaćanja: Worldline, Ingenico, SIA i Nets.

Aircash je najbrže rastući hrvatski fintech u segmentu plaćanja s više od 120.000 aktivnih korisnika. Riječ je o mobilnoj aplikaciji za plaćanja koja omogućava slanje i primanje novca, plaćanje računa, različite uplate itd. Za razliku od ostalih domaćih fintech igrača, Aircash najbrže na svojoj aplikaciji gradi partnerski ekosustav, i to mu potiče brzi rast.

Hrvoje Ćosić, suosnivač i direktor Aircasha, kaže da se pripremaju za širenje na tržišta Slovenije, Austrije i Njemačke pa su sve aktivniji ne samo na lokalnoj, nego i na europskoj razini.

"Cilj je alijanse EDPIA kreirati krovne politike EU u razvoju jedinstvenog tržišta digitalnih plaćanja na razini cijele Unije i poticati rast inovativnih kompanije u EU kako bi globalno konkurirale onima iz SAD-a i Kine. Aircash će aktivno sudjelovati kroz radne skupine zajedno s drugim članicama alijanse, ali i izravno s predstavnicima Europske komisije, u cilju osmišljavanja kvalitetnog okruženja za razvoj novih europskih fintech kompanija", ističe Ćosić.

Navodi da redovito procesiraju dnevno više od pet milijuna kuna preko mobilne aplikacije Aircash te da im je aplikacija već mjesecima među prve tri u svom segmentu na Play Storeu i AppStoreu. Nadalje, ističe da im je tim narastao na 20 zaposlenika.

"Pokazali smo na tržištu što se može, surađujemo s regulatorima i donosimo inovacije, čime smo osnažili reputaciju pa su nam se u timu priključili vrhunski profesionalci iz trgovine i financija iz Zabe i Ine. No, kao i svi, uz stručnjake iz branše, najviše tražimo programere. U 2021. njih čak desetak", kaže Ćosić.

Navodi da je pred njima velika prekretnica, kako u tržišnom tako i u razvojnom smislu. Direktor Aircasha ističe da krajem godine s FER-om pokreću veliki projekt istraživanja i razvoja korištenja umjetne inteligencije u prepoznavanju prijevara.

"Na sve se načine pripremamo za iskorak na tržišta od 100 milijuna ljudi, a trenutačno istražujemo i potencijalne suradnje s prodajnim mjestima u Sloveniji, Austriji i Njemačkoj", zaključuje Ćosić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:12