Domaći AI startup

Cantab PI osvojio dvije od pet nagrada na OTP Startup Programu

Jednu nagradu dodijelila mu je sama publika za najbolji pitch, a drugu njujorški KiwiTech, jedan od vodećih startup akceleratora, koji ga je ujedno pozvao da se predstavi njegovoj investitorskoj zajednici
Siniša Slijepčević
 Goran Mehkek/Cropix

Britansko-hrvatski startup za umjetnu inteligenciju Cantab PI osvojio je dvije od pet glavnih nagrada na OTP-ovu Startup Partner Programu u Mađarskoj.

Jednu nagradu dodijelila mu je sama publika za najbolji pitch, a drugu njujorški KiwiTech, jedan od vodećih startup akceleratora, koji ga je ujedno pozvao da se predstavi njegovoj investitorskoj zajednici.

Cantab PI natječe se s dva najveća igrača u branši automatizirane umjetne inteligencije na svijetu, tvrtkama H2O i DataRobotom, koje razvijaju softver koji zaposlenici kompanija mogu koristiti za analizu podataka i otkrivanje poslovnih trendova i bez posebnih stručnjaka, takozvanih data scientista.

Siniša Slijepčević, suosnivač i direktor Cantab PI-a, kaže da je ponosan što su osvojili čak dva priznanja u konkurenciji 469 startupa koji su se prijavili u program.

Moshin Syed, voditelj startup programa Kiwitecha, kaže da je Cantabova platforma za bankarstvo iznimna inovacija.

- Riječ je o važnoj inovaciji u uvjetima pandemije, gdje će sve više ljudi bez kreditne povijesti ili s nedovoljnom kreditnom povijesti trebati financijsku podršku i Cantab PI to čini izvedivim - zaključuje Syed.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:29