kapitalna injekcija

Fil Rouge uložio 1,87 milijuna kuna u splitski OmoLab

Hrvatski startup koji razvija IT rješenja za osobe s teškoćama čitanja širi se na strana govorna područja
Vanja Andrić i Petar Reić
 Bruno Konjevic/Cropix

Fil Rouge Capital, najveći hrvatski startup fond, uložio je 1,87 milijuna kuna ili 250.000 eura u hrvatski startup OmoLab. Ovo je druga velika investicija u domaći startup koji razvija IT rješenja za osobe s teškoćama čitanja.

OmoLab je prvu veću investiciju dobio krajem 2019. godine, kad je preko platforme Funderbeam SEE prikupio isti iznos od stranih i domaćih ulagača. I dok mu je prva investicija omogućila da razvije font OmoType, mobilnu aplikaciju Omoguru i Omoguru Widget, nova investicija poslužit će za razvoj novih proizvoda i širenje ponude na englesko, francusko i španjolsko govorno područje.

Petar Reić, osnivač i izvršni direktor OmoLaba, kaže da im je ova investicija uistinu vjetar u leđa.

- Dugoročna vizija OmoLaba je da bude prvi izbor za rješenja iz domene digitalne pristupačnosti na području Europske unije, pa i šire. Vjerujemo da je Fil Rouge Capital partner koji nam može pomoći da to ostvarimo - kaže Reić.

OmoLab je u dvije godine dobio više od 20.000 korisnika Omoguru Widgeta, koji olakšava pristup do više od sto web stranica. Aplikacija Omoguru ima više od 16.000 korisnika iz cijelog svijeta koji su preko nje pročitali više od 350.000 stranica, a font OmoType koriste deseci škola i drugih učilišta, uključujući i nedavno redizajnirani sustav e-Građani.

Stevica Kuharski, principal u Fil Rouge Capitalu, kaže da OmoLab spaja plemenitu misiju i poslovnu agilnost.

- Jako smo sretni što smo ulagači u OmoLab jer to je tim koji ima snage promijeniti svijet - zaključuje Kuharski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:55