OTVORENE PRIJAVE

‘Imate li ideju koja bi unaprijedila život u zajednici, prijavite se na Hack4Split‘

Dvodnevno natjecanje usmjereno rješavanju društvenih problema i osmišljavanju društvenih inovacija održat će se 9. i 10. travnja

Ilustracija

 Nicolas Herrbach/Alamy/Alamy/Profimedia

Poduzetnički centar Split zajedno sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu organizira 5. izdanje društvenog hackathona Hack4Split. Natjecanje će se održati 9. i 10. travnja 2022. godine u coworking prostoru u Splitu. Partneri u organizaciji su Ensoco, Split Tech City i Digital Nomad Associaton Croatia.

Kako najavljuju organizatori, Hack4Split je dvodnevno natjecanje (hackathon) usmjereno rješavanju društvenih problema te osmišljavanju društvenih inovacija. Okuplja pojedince specifičnih znanja, neovisno o obrazovanju i zanimanju, koji pronalaze rješenja za probleme u svojoj lokalnoj zajednici, a u skladu s UN-ovim ciljevima održivog razvoja. Kroz natjecanje se, isttiču, želi mlade osobe potaknuti da postanu aktivni članovi svoje zajednice, da se upoznaju s potrebama i problemima u svojoj zajednici i okolišu te se angažiraju na njihovom rješavanju.

- Imate li ideju koja bi unaprijedila život u zajednici, ali nemate tim ili platformu za prezentirati svoju ideju? Možda se želite angažirati oko rješenja nekog od gorućih problema vaše lokalne zajednice. Upoznajte se s raznim UN ciljevima održivog razvoja i prijavite se na Hack4Split – poručuju organizatori ovog natjecanja.

Prijave su vrše putem poveznice, a otvorene su do 26. ožujka 2022. Za sve zainteresirane, koji prije same prijave žele dobiti više informacija, bit će organizirana dva Info sata, online preko Zoom-a, i to 14. i 21. ožujka s početkom u 17:00 h.

Skupine UN-ovih održivih ciljeva: 1. Ukidanje siromaštva; 2. Ukidanje gladi; 3. Poboljšanje zdravlja i dobrobiti; 4. Kvalitetno obrazovanje; 5. Ravnopravnost spolova; 6. Čista voda i sanitarni sustavi; 7. Održiva i čista energija; 8. Dostojan rad i ekonomski rast; 9. Industrija, inovacija, infrastrukture; 10. Smanjivanje nejednakosti; 11. Održivi grad i društvo; 12. Odgovorna potrošnja i proizvodnja; 13. Smanjivanje utjecaja klimatskih – promjena; 14. Održivi razvoj i zaštita podmorskog života; 15. Održivi razvoj i zaštita života na tlu; 16. Mir, pravda i jačanje institucija i 17. Jačanje partnerstva za održive ciljeve.

Hackathon Hack4Split se provodi u sklopu projekta financiranog sredstvima Europskih snaga solidarnosti i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Dodajmo kako Europske snage solidarnosti pružaju priliku mladima da doprinose društvu, volontiraju i rade za opće dobro i iskazuju solidarnost s ljudima u nepovoljnijem položaju te da istovremeno stječu neprocjenjivo iskustvo i razvijaju svoje vještine. Kad su prošle godine potvrdili odluku da se 2022. u svim državama članicama organiziraju aktivnosti i inicijative usmjerene na mlade, zastupnici Europskog parlamenta osigurali su dodatnih 8 milijuna eura za programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, kako bi podržali godišnje aktivnosti.

Prioriteti Europskih snaga solidarnosti za decentralizirane aktivnosti u ovoj 2022., Europskoj godini mladih su: uključivanje i raznolikost; zaštita okoliša, održivi razvoj i klimatska politika; digitalna tranzicija; sudjelovanje u demokratskom životu, a dodatni nacionalni prioritet za Hrvatsku je poticaj mladima iz ruralnih sredina, s naglaskom na potresom pogođena područja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:40