BEZ LJETNE STANKE

Inicijativa Split grad za mlade traži ‘brand ambassadore‘ koji bi im pomogli u kreiranju aktivnosti

Želimo da nam se mladi jave i da svojim idejama pomognu u kreiranju sadržaja za mlade, kaže Goran Biličić, koordinator inicijative

U svibnju je organizirana konferencija 'Nemoj da ti bude tlaka'

 Duje Klaric/Cropix

Postani i ti brand ambassador inicijative Split grad za mlade, poručuju iz ove inicijative koja teži uspostavljanju dijaloga između mladih i donositelja odluka.

Traže brand ambassadore koji bi im pomogli u kreiranju događaja, projekata i predlaganja raznih aktivnosti za mlade u Splitu.

U dosadašnjem djelovanju u proteklih 10 mjeseci organizirali su dvije konferencije i desetak neformalnih druženja s mladima, proveli veliko istraživanje o potrebama i stavovima mladih, pokrenuli izradu Gradskog programa za mlade te okupili zajednicu od preko 2 tisuće mladih na društvenim mrežama.

Iako je ljeto tu, kažu da za njih nema pauze i sada traže mlade koji bi se htjeli uključiti i pomoći im u daljnjim aktivnostima inicijative.

- Želimo da nam se mladi jave i da svojim idejama pomognu u kreiranju sadržaja za mlade. Stalno pričamo o tome da nam netko treba pomoći, dati nešto, omogućiti, što je istina, ali prijedlozi moraju doći od strane mladih, zbog čega je ovo jedinstvena prilika. Brand ambassador je osoba koja će aktivno raditi na poboljšanju prilika za mlade, a koja će imati potpunu logističku potporu s naše strane - kazao je Goran Biličić, predsjednik Info zone i koordinator inicijative.

Također, iz inicijative ističu da im se svi zainteresirani mogu javiti u inbox na Facebooku, Instagramu i Tik-Toku ili na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Spomenimo kako je ova 2022. Europska godina mladih u kojoj se želi ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. Kako je istaknuto na portalu Europske godine mladih, 2022. pruža brojne prilike za učenje, dijeljenje vizije i susrete s drugima te sudjelovanje u aktivnostima u cijeloj Europi. Zastupnici Europskog parlamenta su osigurali dodatnih 8 milijuna eura za programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, kako bi podržali godišnje aktivnosti.

U okviru Europske godine mladih nastojat će se stvarati nove perspektive za mlade. Cilj je i potpora mladima osobito onima s manje mogućnosti, lošijeg socioekonomskog položaja ili onima koji pripadaju ranjivim i marginaliziranim skupinama, kao potpora mladima kako bi stekli bolji uvid u različite mogućnosti koje su im dostupne, bilo na razini EU-a, nacionalnoj, regionalnoj ili lokalnoj razini, za osobni, društveni, ekonomski i profesionalni razvoj, te aktivno promicanje tih mogućnosti.

Također cilj je uključivanje politike za mlade u sva relevantna područja politike Unije u skladu sa Strategijom EU-a za mlade za razdoblje 2019 – 2027. kako bi se potaknulo uključivanje perspektive mladih u oblikovanje politika na svim razinama.

Komisija će tijekom 2022. koordinirati niz aktivnosti u bliskoj suradnji s Europskim parlamentom, državama članicama, regionalnim i lokalnim tijelima, organizacijama mladih i samim mladima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:00