OTVOREN POZIV

Jedinstvena prilika za stjecanje znanja o startupu u pomorskom sektoru, prijave do 10. listopada

Do kraja ove godine odvijat će se projekt tvrtke Sailboat RC u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom namijenjen studentima

Radio upravljana jedriica tvrtke Sailboat RC (ilustracija)

 Tom Dubravec/Cropix

Tvrtka Sailboat RC u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta u Splitu otvorila je poziv za sve zainteresirane studente i studentice za sudjelovanje u projektu pod nazivom Studentice i studenti kao pomorski inovatori!” koji će se odvijati do kraja 2022. godine.

Kako su izvijestili, tijekom trajanja projekta odabrat će najperspektivnije studentice i studente koji će proći kroz sve procese funkcioniranja jednog uspješnog startupa u pomorskom sektoru zajedno s predstavnicima tvrtke i Studentskog poduzetničkog inkubatora. Također upoznat će se sa svakodnevnim zadacima proizvodnje, vidjeti kako funkcionira marketing, segmentacija tržišta, nabava, upravljanje ljudskim resursima i inovacijama te brojne druge aktivnosti potrebne za poslovanje u realnom sektoru.

Tvrtka Sailboat RC se bavi dizajnom i proizvodnjom radio upravljanih jedrilica, distribuira vlastite proizvode diljem svijeta te je do sada uspješno poslala brojne pošiljke iz središnjice u Splitu u preko 50 različitih zemalja na svim kontinentima. Stoga je, kako poručuju iz Studentskog poduzetničkog inkubatora, ovo izvrsna prilika upoznati se s poteškoćama i rješenjima koja prate i međunarodno poslovanje. No, tu, ističu, zabavi i učenju nije kraj, tijekom projekta odabrani „kreativci“ imat će priliku proizvesti 3D printani trup slavne „K2“ jedrilice koja je poharala svjetsku IOM klasu jednometarskih jedrilica na daljinski upravljač. Ista će se paralelno usporediti i testirati s drugačijom metodom proizvodnje iz same tvrtke te će se provoditi analize i zaključci zajedno s mentorima iz Sailboat RC-a.

-Uz vjetar i more zabava je zagarantirana! Vjerujemo da ovaj projekt ima ponešto za sve bilo da ste zainteresirani za poslovnu, pomorsku ili tehničku stranu priče- poručuju.

Ciljevi ovog programa su: stvoriti ponudu proizvoda i doživljaja utemeljenu na tradiciji pomorstva, očuvanje, zaštita, razvoj i promicanje pomorske baštine, promicati povijesne i prirodne vrijednosti i pomorsku baštinu Splitsko – dalmatinske županije, promocija projekta "Pomorsko je dobro", poticanje primjene odgovarajućih ekoloških standarda u zaštiti i valorizaciji pomorskog okoliša te smanjiti štetne posljedice onečišćenja s pomorskih objekata i edukacija lokalnog stanovništva.

Broj sudionika je ograničen, zainteresirani se mogu prijaviti do 10. listopada 2022. preko obrasca nakon čega slijedi selekcija kandidata, te potom aktivnosti od 17. listopada.

U drugoj polovici listopada održat će se 2 predavanja koja će obuhvatiti poslovnu i tehničku stranu poduzetničkog pothvata u pomorskom sektoru, zatim će se kroz studeni u 10 termina, po dogovoru, vršiti 3D print zadanog modela trupa „K2“ jedrilice, a kroz prosinac će se, u nekoliko termina, vršiti testiranje izrađene jedrilice i usporedba sa jedrilicama koje se izrađuju standardiziranim procesom u tvrtki Sailboat RC.

Ovaj projekt, kako pojašnjavaju, sufinanciran je proračunskim sredstvima Splitsko-dalmatinske županije u okviru Programa razvoja, zaštite i valorizacije pomorske baštine na području Splitsko – dalmatinske županije u 2021. godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:21