aplikacija i dalje raste

KEKS Pay lani zavrtio gotovo četvrt milijarde kuna

Volumen plaćanja mobilnim novčanikom, iza kojeg stoji interni startup Erste banke, narastao s 65 na 226 milijuna kuna unazad godinu dana
Dejan Donev
 Erste

Mobilna aplikacija KEKS Pay u 2020. godini zabilježila je stopostotni porast broja korisnika te on trenutno iznosi oko 175.000, od čega nešto više od tri četvrtine njih nisu klijenti Erste banke, pokretača i vlasnika aplikacije.

Ukupni broj novčanih transakcija koje su realizirane putem aplikacije tijekom 2020. također je porastao, i to za nešto više od 150 posto. Njihov je volumen iznosio oko 226 milijuna kuna. Usporedbe radi, 2019. godine preko aplikacije je realizirano 400.000 transakcija u vrijednosti od 65 milijuna kuna.

Dejan Donev, voditelj tima za digitalnu transformaciju Erste banke i voditelj KEKS Payja kaže da je vrlo zadovoljan napretkom koji aplikacija bilježi na tržištu.

- Zadovoljan sam zbog činjenice da aplikacija i dalje raste, u svim segmentima. Unatoč pandemijskim uvjetima, lockdownu, KEKS Pay i dalje je zadržao relevantnost u očima svojih korisnika. Činjenica da možemo brzo i jednostavno omogućiti svima onima koji donacijama žele pomoći najpotrebitijima dodatni je plus naše aplikacije - istaknuo je ovom prilikom.

Iako je aplikacija primarno krenula kao praktičan alat pomoću kojeg prijatelji mogu otići na ručak i klikanjem po mobitelu na brzinu podijeliti troškove ručka ili pića, korisnici KEKS Payja su prošle godine preko njega plaćali i parking, kupovali bonovi za mobitele i nadoplaćivali ENC uređaje. K tome, značajno je porasla i upotreba KEKS Payja za plaćanje u internetskim trgovinama.

Unazad mjesec dana pogotovo, ali i tijekom 2020. korisnici su KEKS Pay koristili i kako bi donirali raznim humanitarnim inicijativama i udrugama. Nešto više od dva milijuna kuna donacija za potresima pogođenom području Sisačko-moslavačke županije prikupljeno je upravo preko te aplikacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:32