vrijednost udjela 7 mil. eura

M+ grupa stječe 51 posto vlasništva u Bulbu

Bulb su 2006. godine osnovali Vedran Rezar i Neven Stipčević, a njihovi dugogodišnji klijenti su vodeći telekom operateri iz ovog dijela Europe
Tim iz Bulb Technologies
 Promo

M+ grupa će preko svoje tvrtke kćeri Meritus upravljanje steći 51 posto vlasničkih prava u softverskoj tvrtki Bulb, a vrijednost tih udjela se procjenjuje na sedam milijuna eura, objavila je u ponedjeljak M+ grupa, odnosno tvrtka Meritus ulaganja.

Ta je tvrtka, naime, izvijestila o zaključenju transakcije između svoje tvrtke Meritus upravljanje s Vedranom Rezarom i Nevenom Stipčevićem, čime je ostvarila stratešku suradnju s tvrtkom Bulb, softverskom kompanijom koja se kroz proteklih 15 godina pozicionirala kao regionalni lider u segmentu digitalizacije procesa i upravljanja korisničkim iskustvom.

"M+ grupa će preko svoje tvrtke kćeri Meritus upravljanje steći 51 vlasničkih prava nad društvom Bulb. Vrijednost udjela koja stječe M+ grupa procjenjuje se na sedam milijuna eura", izvijestili su iz M+ grupe putem Zagrebačke burze.

Bulb su 2006. godine osnovali Vedran Rezar i Neven Stipčević, a njihovi dugogodišnji klijenti su vodeći telekom operateri iz ovog dijela Europe. Bulbova softverska platforma Cempresso omogućila je novi inovativni koncept automatizacije rada korisničke podrške i komunikacije s klijentima, temeljem čega je Bulb prepoznat kao vodeća kompanija u regiji u domeni automatizacije i digitalizacije procesa te korisničkog iskustva, objašnjava se u objavi.

Po podacima koji se iznose, Bulb, s oko 70 zaposlenih, ostvaruje godišnji prihod na razini od tri milijuna eura.

Direktor Bulba Vedran Rezar kaže kako su uvjereni da će strateška suradnja rezultirati značajnim ubrzanjem razvoja Bulba.

"Strateška suradnja s M+ grupom, osim dodatnog financiranja razvojnih aktivnosti, omogućit će nam i pristup internacionalnim tržištima, kao i direktan pristup do više od 260 postojećih klijenata na 58 svjetskih tržišta na kojima djeluje M+ grupa. Cilj prema kojem idemo u ovom trenutku je da u periodu od narednih tri do pet godina, osim značajnog rasta prihoda, Bulb postane snažna internacionalna softverska kompanija koja se ubraja među lidere u segmentu digitalizacije procesa i upravljanja korisničkim iskustvom", ističe Rezar.

Iz M+ grupe navode da nova strateška suradnja potvrđuje status te grupe kao najvećeg nezavisnog pružatelja BPTO usluga (eksternalizacija poslovnih procesa i informacijskih tehnologija) u srednjoj i istočnoj Europi i Maloj Aziji.

Podsjećaju i da je South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund - ENIF) već uložio značajna sredstva u Bulb, dok je londonski fond Mid Europa Partners postao značajan ulagač u M+ grupu.

U M+ grupi ovim će se dodatno ubrzati rast udio prihoda od kompanija (Caliyx, Bulb, Geomant) koje djeluju u segmentu IT-ja s fokusom na umjetnu inteligenciju, strojno učenje i robotsku automatizaciju procesa, ističu iz te kompanije.

"Za investiciju u Bulb odlučili smo se temeljem mogućnosti tog društva na području softvera za korisničko iskustvo i digitalne komunikacije. To je prirodno partnerstvo jer će proizvodi i usluge koje nudi Bulb poboljšati poslovanje i ponudu M+ grupe, dok će Bulb imati koristi od kritične mase i tržišnog uvida vodećeg BPTO operatera. Daljnje ulaganje u razvojne mogućnosti i proizvode će društvu Bulb omogućiti isporuku još ambicioznijih rješenja na korist svih postojećih i novih korisnika", kaže u priopćenju predsjednik uprave M+ grupe Darko Horvat.

Po ranije objavljenim podacima iz financijskog izvješća, M+ grupa, odnosno tvrtka Meritus ulaganja i njezina povezana društva, u prvih devet mjeseci prošle godine je više no udvostručila dobit i prihode, pri čemu je neto dobit dosegnula 25,7 milijuna kuna.

M+ grupa je u prvih devet mjeseci 2020. ostvarila 515,2 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je za 272 milijuna kuna ili 112 posto više na godišnjoj razini.

M+ grupa pruža usluge i proizvode informacijske tehnologije, kontaktnih centara i posredovanja pri zapošljavanju, a u priopćenju o objavi devetomjesečnih rezultata su naveli i da su u zadnje četiri godine realizirali 12 akvizicija, što je bio glavni izvor rasta i vrijednosti ove hrvatske kompanije s međunarodnim portfeljem klijenata. Među prošlogodišnjim akvizicijama bila je i ona najvećeg turskog kontakt centra CMC-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:35