suradnja

Međunarodna financijska korporacija uložila 151 milijun kuna u Bolt

Bolt u Hrvatskoj posluje u segmentu taksi prijevoza i dostave, a dio investicije namijenjen je i ovom tržištu
 Bernard Mihaljevic Bmihalje

Međunarodna financija korporacija uložila je u Bolt 20 milijuna eura, odnosno 151 milijun kuna. Bolt u Hrvatskoj posluje u segmentu taksi prijevoza i dostave, a dio investicije namijenjen je i ovom tržištu. Cilj investicije je, kako navode u Boltu, proširiti ponudu prijevoznih rješenja koja stvaraju mogućnosti zarade, stimuliraju malo poduzetništvo i poboljšavaju pristup prijevozu u Hrvatskoj, zatim ostalim tržištima u istočnoj Europi i Africi.

Markus Villig, izvršni direktor i osnivač Bolta kaže da ga veseli suradnja s Međunarodnom financijskom korporacijom.

"Njome nastavljamo podržavati poduzetništvo, osnaživanje položaja žena u društvu i povećanje pristupa uslugama mobilnosti u Africi i istočnoj Europi. Zajedno s prošlogodišnjim ulaganjem Europske investicijske banke, ponosni smo što značajne i strateški važne institucije podržavaju naš rad i prepoznaju stratešku vrijednost koju Bolt pruža gospodarstvima zemalja s tržištima u nastajanju", kaže Villig.

image
Markus Villig
Patrick Leveque

Međunarodna financija korporacija podržat će Boltov rad na osnaživanju mreže vozačica. Plan je poboljšati im pristup sigurnom i pristupačnom prijevozu te stvarajući nove ekonomske mogućnosti u svim zemljama članicama, uključujući i Hrvatsku.

Stephanie von Friedeburg, viša potpredsjednica za poslovanje Međunarodnoj financijskoj korporaciji kaže da je tehnologija otvorila nove putove održivog razvoja i osnaživanja žena.

"Svojim ulaganjem u Bolt želimo doprinijeti implementaciji tehnologije u transportni sektor i smanjenju štetnog utjecaja na okoliš, stvoriti fleksibilnije mogućnosti rada za žene i osigurati sigurniji i pristupačniji pristup prijevozu na tržištima u nastajanju", zaključuje von Friedeburg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:37