EUROPSKI LIDER

Mplus sa svojim uslugama unapređenja korisničkog iskustva trenutno na 57 tržišta

Nova vertikala Mplusa - Workplace - obuhvaća 14 operativnih kompanija u šest zemalja

Darko Horvat

Mplus Grupa europski je lider koji uspješno integrira dinamične industrije usmjerene na unapređenje korisničkog iskustva putem eksternalizacije poslovnih procesa i informacijskih tehnologija, usluga zapošljavanja i eCommerce segmenta s ciljem povećanja konkurentnosti svojih klijenata kroz inovacije i prilagodljivost. U Sloveniji posluje u sve tri poslovne vertikale, a na tom je tržištu prisutna od 2017., kada je preuzela društva Linea Directa i CDE Nove Tehnologije. Ove je godine ostvarila partnerstvo s kompanijom Manpower Slovenija te akvizirala tvrtku Konverzija, u čijem je vlasništvu platforma Pink Panda.

"Inovativnim poslovnim modelom Mplus Grupa ubrzala je svoju prisutnost na tržištu intenzivnim organskim rastom i M&A platformom koja se temelji na buy and build strategiji, te smo od 2016. godine u više država realizirali 17 akvizicija i osigurali diversificiran portfelj klijenata koji čine vodeći europski i svjetski telekomi, financijske, tehnološke, energetske, logističke kompanije, kompanije za elektroničku trgovinu te kompanije u sektoru robe široke potrošnje. Zahvaljujući uredima i operativnim centrima u 18 zemalja, uključujući Sloveniju, Mplus zajednicu multikulturalnih timova trenutno čini više od 13.600 zaposlenika, a Grupa svoje usluge pruža na 57 tržišta diljem svijeta", istaknuo je Darko Horvat, predsjednik Uprave Mplusa.

Krajem 2022. godine Mplus je ušao u partnerstvo s grupom kompanija koje u regiji jugoistočne Europe upravljaju američkim brandom Manpower, vodećim globalnim imenom za ljudske resurse.

"Pokretanje Workplacea označilo je novu fazu u poslovanju Mplusa, u kojoj se stavlja dodatni fokus na područje ljudskih resursa i implementaciju inovativnih pametnih rješenja u njegovu okviru. Sklapanjem partnerstva s vodećom regionalnom HR grupacijom, gradimo put k uspostavljanju vodećeg HR brenda u okvirima koji premašuju našu regiju", rekla je Marija Radovanović, članica Uprave i CFO Workplace vertikale Mplus Grupe.

Nova vertikala Mplusa - Workplace - obuhvaća 14 operativnih kompanija u šest zemalja, koje zapošljavaju 350 zaposlenika specijaliziranih za različite HR usluge.

"Uz implementaciju novih tehnologija i tržišnu konsolidaciju očekujemo da će prihodi HR vertikale u iduće tri godine materijalno rasti. Cilj nam je pametnom optimizacijom te digitalnom transformacijom procesa u poslovanju ponuditi cjelovito i integrirano HR rješenje na tržištima središnje i jugoistočne Europe", dodala je Marija Radovanović.

Mplus nedavno je predstavio i svoju novu eCommerce vertikalu Eplus Ventures, a koja okuplja više od 2,5 milijuna aktivnih i registriranih korisnika na 13 tržišta srednje i istočne Europe.

Kroz 11 web shopova i online marketplaceova Eplus Ventures čine platforme koje uglavnom posluju u beauty, healthcare i travel segmentima i rade s tvrtkama L‘Oréal, Hilton, Radisson Blu i drugim renomiranim partnerima. Radi se o platformama Megabon i Pink Panda koje povezuje eCommerce poslovni model i snažna orijentiranost na krajnje korisnike.

"Trenutno Eplus Ventures zapošljava više od stotinu stručnjaka iz područja eCommerce industrije, specijaliziranih za različite usluge vezane uz tehnologiju, prodaju, marketing i korisničku podršku, a cilj je na godišnjoj razini ostvariti više od 30 milijuna eura bruto prihoda. Prednost je što Mplus Grupa unutar sebe ostvaruje uspješnu sinergiju BPTO, HR i eCommerce usluga, koje se međusobno nadopunjuju i potrebne su jedna drugoj za uspješno poslovanje", rekao je Almir Đešević, CEO Megabona.

"Zajednički know-how omogućuje nam rad na tehnološkim inovacijama, upravljanju talentima te dodatnom unapređenju personaliziranog iskustva kupovine. Tijekom daljnjeg razvoja, fokus će se staviti na tržišta Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Italije, s planom pozicioniranja Eplus Venturesa kao vodećeg operatora eCommerce platformi u tom dijelu Europe", rekla je Tina Jan, CEO Pink Pande.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 20:35