SVIBANJSKA TEMA

Na sedmoj ‘Kavi sa Savjetom mladih‘ u Klubu Zona razgovarat će se o mladima na tržištu rada

U uvodnom dijelu predavanje će održati Sven Janovski ispred SKUPA, Sindikalnog kolektiva udruženih prekarnih radnica i aktivista

Kava sa Savjetom mladih

 Info zona

Sedma “Kava sa Savjetom mladih” održat će se u petak, 27. svibnja, u 18 sati, u Klubu Zona, izvijestili su organizatori. Sada već tradicionalni neformalni tematski sastanak Savjeta mladih Grada Splita otvoren za javnost iznimno se u svibnju neće održati četvrti četvrtak u mjesecu. Svibanjska tema razgovora bit će o mladima na tržištu rada.

- U uvodnom dijelu predavanje će održati Sven Janovski ispred SKUPA, Sindikalnog kolektiva udruženih prekarnih radnica i aktivista. Za sve zainteresirane to će biti prilika da se informiraju i kritički osvrnu na položaj mladih na tržištu rada, politike zapošljavanja i diskriminaciju na tržištu rada. Kroz neformalni razgovor imat će priliku i razmijeniti stavove te sugerirati poteze kojim bi Savjet mladih, savjetodavno tijelo Gradskog vijeća, mogao doprinijeti boljem položaju mladih na tržištu rada - najavio je Goran Biličić, predsjednik Info zone.

image

Goran Biličić

Sasa Buric/Cropix

Kave sa Savjetom mladih realiziraju se u sklopu projekta "ZaLet Savjeta mladih" kojeg u partnerstvu provode Info zona i Grad Split, a financira se kroz program Erasmus+.

Spomenimo kako je Europski parlament u svibnju 2021. usvojio novi, vodeći program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport Erasmus+ za razdoblje 2021. – 2027., pri čemu je predviđeno gotovo dvostruko više sredstava u odnosu na prethodni program, a novost je i da je namijenjen i za odrasle polaznike, te će biti uključiviji, zeleniji i pristupačniji korisnicima. Bitna karakteristika je i to što će novi program Erasmus+ biti jednostavniji i pristupačniji za podnositelje prijava, uz korisnicima prilagođenije IT sustave i manje "papira”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:10