TINEL MEETUP

Nakon pauze zbog pandemije, veliki interes tech zajednice za novi Tinel

Glavni cilj događaja je besplatno dijeljenje znanja, a program na kliškoj tvrđavi otvorit će Davor Bruketa

Tinel meetup pokrenuli su u agenciji Locastic

 Josko Ponos/Cropix

Da se besplatni tehnološki događaj TINEL Meetup vraća na velika vrata, dokazuje i činjenica kako je u samo nekoliko sati razgrabljeno 100 karata. U dogovoru sa suorganizatorima, udrugom Tinel i ICT županijom, a sve pod pokroviteljstvom Općine Klis, pušteno je još 70 karata koje su planule rekordnom brzinom. Stoga večeras možemo očekivati dupkom punu klišku tvrđavu, poručuju organizatori ovog okupljanja koji se od sredine 2017. godine do početka pandemije održavao u Splitu.

Glavni cilj događaja je besplatno dijeljenje znanja, pa su organizatori do sad održali oko 40-tak predavanja o različitim temama iz tech industrije gdje su im gostovali predavači iz tvrtki Microsoft, Adobe, n26, Rimac, Teamviewer i mnogih drugih.

Program novog Tinela će otvoriti Davor Bruketa, kreativni direktor i suosnivač reklamne agencije Bruketa&Žinić&Grey koji će nesebično pokazati “Fore koje uvijek pale” u svijetu tehnologije i komunikacija.

Potom na pozornicu stiže nagrađivana predavačica i SEO stručnjakinja Barbara Slade Jagodić koja će pokazati nekoliko provjerenih metoda za uspjeh na digitalnim kanalima u 2022. godini.

U posljednjem dijelu programa, u i panel rasprava o izazovima u poslovanju tehnoloških tvrtki diskutirat će Dario Boras iz tvrtke Parklio, Ivan Biliškov iz Codeasya, Krešimir Končić iz Neurolaba i Tomislav Grubišić iz Bornfighta. Raspravu će moderirati Antonio Perić-Mažar iz agencije Locastic.

Organizatori navode kako posebnu pozornost plijeni Tomislav Grubišić, koji je prije nekoliko dana na zagrebačkoj konferenciji iznio detalje developerskih plaća u Hrvatskoj baziranih na 13.000 zaprimljenih podataka. O čemu će se još razgovarati na panelu, saznat će 170 sretnika koji su uspjeli uhvatiti svoju kartu na vrijeme, poručili su organizatori.

Spomenimo kako je ambicija Europske unije da bi do 2030. barem 80 posto odraslih osoba trebalo imati osnovne digitalne vještine dok bi na ICT radnim mjestima u EU trebalo biti 20 milijuna stručnjaka. Europski parlament je u travnju 2021. usvojio program Digitalna Europa s ciljem ulaganja u digitalnu infrastrukturu kako bi strateške tehnologije mogle doprinijeti jačanju konkurentnosti Europe, prelasku na zeleno gospodarstvo i osiguravanju tehnološke suverenosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:05