COCA-COLA

Održiva budućnost s manje šećera, a više izbora

Potpisivanjem kodeksa ponašanja EU o odgovornom poslovanju i marketinškim praksama u prehrambenom sektoru u Coca-Coli su se obvezali na daljnje smanjenje šećera i ogovoran marketing. kako bi potrošači mogli donijeti informirane odluke o tome što piti, na pakiranjima su transparentne informacije o nutritivnim vrijednostima

Coca Cola 

Misija Coca-Cole je "Osvježiti svijet i napraviti razliku", a naš uspjeh ovisi o razumijevanju onoga što ljudi žele. A ono što žele je jasno - pića s manje šećera i više nutritivnih vrijednosti. Ali iznad svega žele pića koja su dobrog okusa.

Coca-Cola u Europi podržava ciljeve strategije Europske komisije "Od polja do stola" i poduzima značajne napore koji podržavaju viziju EU za stvaranje zdravijih prehrambenih okruženja. To uključuje pomoć u rješavanju važnih javnozdravstvenih problema, uključujući porast pretilosti i drugih nezaraznih bolesti. Kako bismo ostvarili napredak, potrebno je zajedničko djelovanje donositelja politika, stručnjaka za javno zdravstvo, kompanija i potrošača.

Zato smo se potpisivanjem Kodeksa ponašanja EU o odgovornom poslovanju i marketinškim praksama u prehrambenom sektoru obvezali na daljnje smanjenje šećera i odgovoran marketing.

Manje šećera, više izbora

Znamo da previše šećera nije dobro i zato aktivno radimo na prilagodbi svoje ponude proizvoda, što uključuje reformulacije napitaka i kontrolu porcija.* Podržavamo preporuke vodećih zdravstvenih autoriteta prema kojima količina dodanih šećera ne bi trebala prelaziti 10 posto ukupnog dnevnog unosa kalorija. Coca-Cola se zajedno s članicama Udruženja europskih proizvođača bezalkoholnih pića (UNESDA) obvezala na daljnje smanjenje šećera u pićima za 10 posto do 2025., a to će značiti ukupno smanjenje šećera za 33 posto od 2000. godine.

Osim toga, poduzimamo konkretne korake kako bi potrošačima omogućili lakše upravljanje unosom šećera nudeći manja pakiranja i potičući umjerenu konzumaciju, a to uključuje promociju Coca-Cole Zero. Danas, 45 posto ukupnog asortimana Coca-Cole u Europi čine pića s niskim udjelom kalorija ili bez kalorija, a ambicija je kompanije dosegnuti 50 posto do 2025. godine.**

Iako smo globalno prepoznati po vodećem brendu Coca-Coli, ponuda kompanije danas uključuje više od 200 proizvoda, od vode i biljnih napitaka do čajeva i gaziranih pića. Uvijek tražimo načine kojima bismo malim promjenama učinili naša pića malo manje slatkima, ali i dalje odličnog okusa.

image

Coca Cola za advetorijal

Informirane odluke

Želimo ljudima omogućiti donošenje informiranih odluka o tome što piju i zato na pakiranjima naših proizvoda nudimo transparentne i relevantne informacije o nutritivnim vrijednostima.

Smatramo da se najučinkovitiji rezultati postižu etiketama u skladu s regulativom EU i zasnovanima na relevantnim i recentnim znanstvenim istraživanjima i dokazima. Zalažemo se i za harmonizirano nutritivno označavanje proizvoda na razini EU.

Odgovorno oglašavanje

Možda nije široko poznat podatak, ali Coca-Cola provodi politiku neoglašavanja djeci još od 1956. godine. Smatramo da roditelji trebaju odlučivati što će njihova djeca piti i danas to u praksi znači da ne oglašavamo naše proizvode u bilo kojem mediju i u terminima gdje djeca mlađa od 13 godina čine više od 30 posto publike. To uključuje televiziju, internet i društvene mreže i odnosi se na sve naše proizvode, bez obzira na nutritivni profil - bilo da se radi o vodi, sokovima ili gaziranim bezalkoholnim pićima. Osim toga, kompanija u oglašavanju ne koristi slavne osobe, likove i influencere primarno usmjerene na djecu mlađu od 13 godina.

* McKinsey Global Institute (MGI) 2014. godine objavio je izvještaj pod naslovom "Svladavanje pretilosti: početna ekonomska analiza" koji je ponudio raspon rješenja dostupnih kako bi društvo promijenilo svoje kolektivno ponašanje i smanjilo pretilost. MGI je procijenio potencijalni utjecaj i isplativost 74 intervencije, potvrđujući da su dvije najučinkovitije intervencije kontrola porcija i reformulacija.

** Na temelju globalnih podataka o prodaji FG 2022. Isključuje Multon, Global Ventures.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:12