EKSPANZIJA LANCA

Online kupovina u Pevexu u snažnom rastu, a uskoro i 40 trgovina

Pevex je čest izbor i slovenskih kupaca, koji su redoviti posjetitelji prodajnog centra u Samoboru ili kupuju putem web shopa. Kompanija je u velikom investicijskom ciklusu te kupce očekuju nova iznenađenja

Pevex instore

Prema zadnjim istraživanjima tri četvrtine Hrvata kupuje online, od čega njih 40 posto iz udobnosti svog naslonjača kupuje redovito. Taj je trend dodatno pogurala pandemija nakon koje je značajan dio potrošača nastavio kupovati u omiljenim web trgovinama. Hrvatski su potrošači s navikama online šopinga tako na razini europskog prosjeka. Kad je pak riječ o slovenskim potrošačima, zadnja istraživanja pokazuju da ih čak 82 posto kupuje online. Godišnji promet online trgovine na slovenskom tržištu premašio je 900 milijuna eura.

Najveći trgovci u regiji zbog toga se prilagođavaju zahtjevima i očekivanjima online kupaca. Pevex, kao vodeći trgovac u "uradi sam" segmentu u regiji, svoju je misiju stvaranja ugodnog iskustva kupovine kroz raznoliku ponudu i kvalitetnu uslugu prenio i na online kupovine. U 2022. godini Pevex mrežna trgovina unaprijeđena je i redizajnirana čime je kupcima dodatno olakšano biranje željenih proizvoda. Uz to, na pevex.hr kupci mogu pronaći i blogove s uvijek aktualnim savjetima i preporukama, naročito vezane uz asortiman koji se kupuje sezonski.

image

Pevex.hr web shop

Fleksibilna plaćanja i dostave

Kupcima je kao i u fizičkim trgovinama i na pevex.hr na raspolaganju više desetaka tisuća raznih artikala. Kupci mogu online detaljno i u miru pregledavati opise artikala, a onda u trenutku realizacije svoje kupovine birati između fleksibilnih načina plaćanja i dostave. Uz sve to, online kupce Pevex povremeno iznenadi atraktivnim popustom od 10 posto. Kako je riječ o popustu iznenađenja, vjerni kupci to su prepoznali pa redovito posjećuju stranice pevex.hr kako bi svoje planirane kupovine obavili povoljnije. Uskoro, kako doznajemo, kreću i veliki popusti u Pevexu koji su uobičajeni za kraj godine u ovom mnogima omiljenom trgovačkom lancu. Kad je riječ o načinima plaćanja, kupovine su u Pevexu moguće do 36 rata bez kamata i naknada uz istu cijenu za sve oblike plaćanja. Kupcima je uz to osigurana brza dostava ili pak mogu nakon odrađene kupovine iskoristiti mogućnost Click and Collect usluge u svih 28 prodajnih centara diljem Hrvatske. Već u roku od dan ili dva nakon kupovine u prodajnom centru po izboru mogu tako sami preuzeti kupljene artikle. Usluga Click & Collect s preuzimanjem u prodajnom centru za kupce je besplatna.

Dio trgovina nalazi se u blizini Slovenije pa je Pevex često izbor i slovenskim kupcima koji su redoviti posjetitelji prodajnih centara Pevex u Samoboru i Zagrebu. Pevex trenutno ima 28 prodajnih centara diljem Hrvatske. Snažna ekspanzija tvrtke počela je 2017. godine otkad Pevex otvara novih sedam prodajnih centara, tri postojeća seli u suvremenije prostore, a kontinuirano otvara nove trgovine i omogućuje kupcima lakšu dostupnost svojih proizvoda. Prodajnim centrima pokrivena su gotovo sva područja Hrvatske i time se Pevex približio svakom kupcu. U 28 prodajnih centara gotovo je 190 tisuće četvornih metara prodajnog prostora. Naime, ovisno o lokaciji prodajni centri Pevex veličine su od 1000 do čak 11.000 četvornih metara. Kontinuiran rad na unaprjeđenju izlaganja robe i opreme, označavanju unutar trgovina te edukaciji zaposlenika Pevexove su svakodnevne aktivnosti.

image

Prodajni centar Pevexa

Grade novi logistički centar

Pevex nudi najbolji omjer cijene i kvalitete, velik izbor proizvoda domaćih i inozemnih proizvođača te kontinuirao osluškuje potrebe kupaca. Kako bi osigurali dostupnost kupcima, kompanija je u snažnom investicijskom ciklusu, a jedna od najvećih aktualnih investicija je ona u novi logistički centar.

Završetak logističko-distributivnog centra Pevexa na Jankomiru, u koji se investira 13,5 milijuna eura, planiran je za sredinu 2024. godine. Riječ je o najznačajnijoj investiciji Pevexa ove godine, a radovi, kako ističe predsjednik Uprave Krešimir Bubalo, napreduju željenom dinamikom.

"Centar će se prostirati na više od 15.000 četvornih metara s pripadajućim površinama, prometnicama i hortikulturnim sadržajima. Investicija u samu gradnju iznosi 13,5 milijuna eura, a u opremanje će se uložiti nešto više od 15 milijuna eura", ističe predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo.

Zbog dobrog prometnog položaja, blizine zagrebačke obilaznice i pristupa autocesti, zapadni dio Zagreba pokazao se kao idealna pozicija budućeg logističko-distributivnog centra.

Pevex je među top kompanijama koje u svoje poslovanje uvode i nova i inovativna ekološka rješenja koja su usmjerena na očuvanje okoliša i održivo poslovanje te uštede energije. Tako će centralno skladište na zagrebačkom Jankomiru biti opremljeno solarnim panelima za proizvodnju električne energije.

Uskoro se otvara i 29. prodajni centar i to u Vrbovcu, a iduće godine Pevex dolazi u Poreč. Jedan od vodećih trgovaca u regiji krenuo je u snažnu ekspanziju i kupci Pevexa vrlo će brzo na raspolaganju imati čak 40 prodajnih centara.

image

Pevex instore

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 21:08