EITMIC

Otvorene prijave za natjecanje čiji je cilj povezati tvrtke s inovativnim studentima i start-upovima

Natjecanje će se održavati od 10. studenoga do 9. prosinca 2021. u hibridnom (online/uživo) obliku
Ilustracija
 Pluto/Alamy/Alamy/Profimedia

EIT Manufacturing Hub za Hrvatsku otvorio je prijave za natjecanje EIT Manufacturing Innovation Challenge (EITMIC). Prijave su otvorene do 4. studenoga 2021. godine.

Kako su izvijestili sa Sveučilišta u Zagrebu, riječ je o projektu kojemu je cilj povezati proizvodne tvrtke i inovativne timove studenata, start-up tvrtke te neovisne timove zainteresiranih profesionalaca i entuzijasta kako bi se potaknule otvorene inovacije u proizvodnoj industriji.

Inače, Sveučilište u Zagrebu postalo je EIT Manufacturing Hub za Hrvatsku 2020. godine, a od 2021. Fakultet strojarstva i brodogradnje ušao je u partnerstvo sa Sveučilištem u izvedbi EIT Manufacturing projekta.

U priopćenju je istaknuto i kako ovaj inovativni izazov pruža jedinstvenu priliku za suradnju inovativnih timova s uspješnim proizvodnim poduzećima, edukaciju kroz strukturirani program stvaranja inovacija uz potporu iskusnih mentora te mogućnost za upoznavanje kolega, potencijalnih partnera, klijenata ili poslodavaca.

Natjecanje će se održavati od 10. studenoga do 9. prosinca 2021. u hibridnom (online/uživo) obliku. Tijekom natjecanja timovi će raditi na izradi najboljega rješenja te ga interno prezentirati tvrtkama koje su izazov definirale. Najbolje ocijenjeni tim iz svake skupine prezentirat će svoje rješenje u završnom krugu natjecanja.

U okviru natjecanja, pojašnjeno je, inovativni timovi bit će usmjereni na rješavanje izazova u četirima vodećim proizvodnim tvrtkama u Hrvatskoj. Dijeljenjem znanja i umreživanjem pod mentorstvom vodećih stručnjaka iz pojedinoga područja, okupljeni timovi natjecat će se u izradi najboljega rješenja koja će pomoći u rješavanju jednoga od zadanih izazova u tvrtkama
koje sudjeluju u natjecanju – Podravka d. d., VERTIV Croatia d. o. o., JGL d. d. i Ferro-Preis Foundry.

Izazovi su: optimizacija proizvodnoga plana kvantitativnim metodama za poslovno odlučivanje i stvaranje modela optimizaciju proizvodnje (Ferro-Preis Foundry), identifikacija onečišćenja u otopini kapi za oči iz potencijalnoga LDPE pakiranja (JGL), kako preciznije predvidjeti potražnju kupaca za točnije planiranje opskrbe (Podravka) te kako unaprijediti prijevoz teških proizvoda u proizvodnji unutar definiranoga takta (Vertiv).

Osim što će steći iskustvo rada na zadanim rješenjima, najbolji timovi dobit će i novčane nagrade koje su osigurale tvrtke koje sudjeluju u natjecanju.

EIT Manufacturing jedna je od 8 inovacijskih zajednica Europskog instituta za inovacije i tehnologiju. Misija mu je stvoriti mrežu europskih inovatora u polju proizvodnje koja bi pridonijela podizanju vrijednosti europskih proizvoda, procesa i usluga te potaknula stvaranje globalno kompetitivne i održive proizvodnje.

Vizija EIT Manufacturinga je pozicioniranje Europske unije kao vodećeg aktera na području inovacija u proizvodnji na svjetskom tržištu.

S tom misijom osnovani su i HUB-ovi diljem Europe kojima je cilj okupljanje svih dionika koji rade u proizvodnji te pružanje potpore edukacijom, međusobnim povezivanjem i inovacijskim projektima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:13