VODIČ ZA MLADE

Split Tech City lansirao besplatni E-book za razvoj karijere u IT industriji

Na 70-ak stranica mogu se pronaći različiti savjeti koji srednjoškolcima i studentima mogu olakšati ulazak u poslovni svijet
 Toni Trivkovic 
 
 Duje Klaric/Cropix

Udruga Split Tech City lansirala je besplatan E-book koji mladima pomaže u razvoju IT karijere i potiče na aktivan angažman u zajednici.

-E-book smo kreirali s namjerom da srednjoškolce i studente upoznamo sa Split Tech City zajednicom i da ih potaknemo da se što ranije uključe u lokalnu zajednicu. Na 70-ak stranica mogu se pronaći različiti savjeti kako stručnjaka, koji nesebično dijele svoja znanja i iskustva, tako i samih studenata. Sadržaj smo stvarali mjesecima i vjerujemo da će mladi prepoznati njegovu vrijednost i prihvatiti ga kao vodič prema uspješnoj karijeri – izjavio je Toni Trivković, predsjednik i osnivač ove neprofitne udruge.

Split Tech City osnovan je 2015. godine s ciljem okupljanja lokalnog tehnološkog sektora, a rad udruge dobrovoljno podržavaju tvrtke, institucije i individualci. Kroz portal split-tehcity.com stvaraju sadržaj koji inspirira i educira, a ujedno oglašavaju radna mjesta. Prate ih studenti i profesionalci kako bi se informirali o prilikama u lokalnoj tehnološkoj zajednici.

image
Split Tech City objavio E-book za razvoj karijere
STC

Iz Split Tech Cityja navode i kako se u ovoj E-knjizi mogu pronaći savjeti o tome kako napisati životopis koji će svaki poslodavac pročitati, preporuke knjiga koje mogu pomoći u vlastitom razvoju, smjernice za pravilnu organizaciju, korisni linkovi za online učenje, savjeti za pravilno provođenje networkinga i uključivanje u zajednicu, popis lokalnih meetupa na kojima na kojima stručnjaci dijele svoj znanja i iskustva te su otvoreni za savjete i podršku.

-Osim toga, pružamo odgovore na sva pitanja i dileme s kojima se srednjoškolci i mladi susreću na profesionalnom putu. Obuhvaćeno je sve ono što bismo voljeli da smo i sami znali u svojim studentskim danima i poslovnim počecima – poručuju iz udruge Split Tech City nadajući se da će ova knjiga mladima postati vodič za uspjeh.

Zainteresirani mogu E-book besplatno preuzeti.

I ovaj bi projekt zasigurno mogao doprinijeti jačanju IT zajednice i osnaživanju gospodarstva kojem u Hrvatskoj nedostaje stručnjaka iz ovog sektora. Ambicija Europske unije je da bi do 2030. barem 80 posto odraslih osoba trebalo imati osnovne digitalne vještine dok bi na ICT radnim mjestima u EU trebalo biti 20 milijuna stručnjaka.

Europski parlament je u travnju usvojio program Digitalna Europa s ciljem ulaganja u digitalnu infrastrukturu kako bi strateške tehnologije mogle doprinijeti jačanju konkurentnosti Europe, prelasku na zeleno gospodarstvo i osiguravanju tehnološke suverenosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:15