SUMMER INTERNSHIPS

Splitske IT tvrtke predstavit će ljetne prakse, prilika je to studentima za stjecanje iskustva i posla

Na kraju programa troje studenata pokušat će uvjeriti tvrtke da su upravo oni najbolji mogući izbor za obavljanje prakse

Toni Trivković, predsjednik udruge Split Tech City

 Duje Klaric/Cropix

Split Tech City organizira predstavljanje ljetnih praksi koje studentima nude splitske IT tvrtke. Na ovaj će način studenti imati priliku na jednom mjestu dobiti informacije o plaćenim praksama iz područja programiranja, marketinga, dizajna i sl., poručuju iz ovog splitskog tehnološkog udruženja.

Događaj pod nazivom “SUMMER INTERNSHIPS: Praksom do iskustva, iskustvom do posla!” održat će se u utorak, 7. lipnja, s početkom u 11 sati u multimedijalnoj dvorani Sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice (Ruđera Boškovića 31).

“Nekoliko splitskih IT tvrtki, ujedno članica Split Tech City zajednice, među kojima su Agilo, Extension Engine, Dept, IT Sistemi, Caelor i NetHub, predstavit će svoje programe namijenjene studentima”, najavili su organizatori.

Ističu kako je posebno zanimljivo što će na samom kraju programa troje studenata pokušati uvjeriti tvrtke da su upravo oni najbolji mogući izbor za obavljanje prakse. U nekoliko će minuta održati tzv. Personal Elevator Pitch, odnosno predstaviti svoje dosadašnje iskustvo i želju za učenjem.

Naveli su i kako je broj mjesta ograničen, a prijave su obvezne.

Spomenimo kako je ambicija Europske unije da bi do 2030. barem 80 posto odraslih osoba trebalo imati osnovne digitalne vještine dok bi na ICT radnim mjestima u EU trebalo biti 20 milijuna stručnjaka. Europski parlament je u travnju 2021. usvojio program Digitalna Europa s ciljem ulaganja u digitalnu infrastrukturu kako bi strateške tehnologije mogle doprinijeti jačanju konkurentnosti Europe, prelasku na zeleno gospodarstvo i osiguravanju tehnološke suverenosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:53