ZAŠTITA POTROŠAČA

‘Splitski potrošač‘ i Hanfa organiziraju predavanje za građane o digitalnim financijama

Događanje se organizira u suradnji sa Sveučilišnim odjelom za stručne studije u Splitu, u čijim prostorijama će se i održati

Ilustracija

 Alexander Aldatov/Alamy/Alamy/Profimedia

Udruga za zaštitu prava potrošača „Splitski potrošač“ – Split i Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA), u suradnji sa Sveučilišnim odjelom za stručne studije u Splitu, za građane organiziraju otvoreno predavanje na temu „Zaštita potrošača na području financijskih usluga“.

Kako su izvijestili iz "Splitskog potrošača", događanje će se održati u petak, 27. svibnja 2022. godine s početkom u 11 sati, u dvorani 113 (amfiteatar) Sveučilišnog odjela za stručne studije, na adresi Kopilica 5, Split.

Predviđeno trajanje događanja je 90 minuta, tijekom kojih će djelatnici Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga Anja Tkalčević i Filip Šaravanja obraditi teme o digitalnim financijskim uslugama, te o financijskim prevarama i rizicima kod korištenja financijskih usluga.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane građane, poručuju.

Dodajmo kako je Europski parlament usvojio 8. listopada 2020. rezoluciju s preporukama Komisiji o digitalizaciji financijskih usluga: novi rizici u pogledu kriptoimovine – izazovi povezani s regulativom i nadzorom u području financijskih usluga, institucija i tržišta.

Između ostaloga navedeno je kako su digitalne financijske usluge područje financijskog sektora u stalnom razvoju koje zahtijeva kontinuirano praćenje i razmatranje na industrijskoj i regulatornoj razini.

Parlament smatra da će digitalno financiranje, koje ima ključnu ulogu u razvoju financijskih aktivnosti, biti sastavni dio uspjeha unije tržišta kapitala tako što će povećati mogućnosti financiranja za poduzeća i građane, kao i mogućnosti ulaganja, te potiče Komisiju da razmotri kako osnažiti inovatore i na taj način iskoristiti prednosti digitalnog financiranja za poticanje integracije tržišta kapitala i sudjelovanja malih ulagača u Uniji te povećanje njegova opsega na globalnoj razini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:38