EDUKACIJA

U okviru projekta AktivniST u lipnju tri radionice o UN ciljevima održivog razvoja

Cilj ciklusa edukacija je potaknuti mlade na aktivno građanstvo i doprinos rješavanju problema lokalne zajednice

Ilustracija

 J.m. Guyon - Copyright 2011/Candybox/Profimedia

U sklopu projekta AktivniST u lipnju nastavljamo sa ciklusom edukacija o UN ciljevima održivog razvoja kroz koje ćemo ugostiti razne stručnjake iz privatnog sektora, javnog sektora i neprofitnih organizacija koji će na primjeru svojih projekata i aktivnosti predstaviti kako oni doprinose, a kako svi mi to možemo doprinijeti, ostvarivanju UN Ciljeva održivog razvoja unutar područja u kojem djeluju i posluju, najavljuju u Studentskom poduzetničkom inkubatoru na Ekonomskom fakultetu u Splitu i Poduzetničkom centru Split.

Kako navode, cilj ciklusa edukacija je približiti mladima načine kako kroz poduzetništvo i društveni angažman možemo doprinijeti ostvarivanju UN ciljeva održivog razvoja do 2030. godine te ih potaknuti na aktivno građanstvo i doprinos rješavanju problema lokalne zajednice.

U lipnju su planirane tri edukacije. Unutar Cilja 3 – Zdravlje i blagostanje edukacija je planirana 9. lipnja s početkom u 16 sati, a održat će je Tihana Petričević iz Silver Technologies, startupa u području zdravstva, na temu “Nosive tehnologije u zdravstvu – Silver monitor case study”. Unutar Cilja 4 – Kvalitetno obrazovanje, 7. lipnja s početkom u 16 sati edukaciju će održati dr.sc. Ana Skledar Matijević iz Instituta za razvoj obrazovanja na temu “Javne politike visokog obrazovanja”. Unutar Cilja 5 – Rodna ravnopravnost, 30. lipnja s početkom u 17 edukaciju će održati Josip Grgić iz ureda Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i Petra Kontić iz udruge Udruga B.a.B.e.

Prijaviti se primaju preko poveznice. Radionice se održavaju online, preko Zoom platforme. Svi prijavljeni dobit će poveznice za edukacije dan prije održavanja.

Svi polaznici koji prođu sve radionice iz ovog ciklusa dobit će Europass potvrdu za sudjelovanje. Projekt AktivniST sufinanciran je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske.

Spomenimo kako je u Rezoluciji Europskog parlamenta od 25. ožujka 2021. o oblikovanju politike digitalnog obrazovanja navedeno kako digitalne tehnologije preobražavaju društvo, zbog čega su osnovne digitalne vještine i digitalna pismenost danas ključne za sve građane.

Parlament pozdravlja napore Komisije u cilju digitalizacije obrazovanja i kvalifikacija, uključujući novu platformu Europass i planiranu infrastrukturu digitalnih vjerodajnica Europass. Istodobno skreće pozornost na potrebu za poboljšanjem funkcionalnosti platforme Europass u pogledu pretraživanja i primanja ponuda za posao i tečajeve, za ažuriranjem relevantnih informacija na toj platformi u vezi s tekućim tečajevima, osposobljavanjem, ponudama za posao, te za određivanjem ustanova koje bi bile odgovorne za taj proces.

Također poziva države članice da u ustanovama za obrazovanje i osposobljavanje i među njihovim osobljem i poslodavcima bolje promiču novu platformu Europass.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:16