INFO ZONA

U Solinu održana akcija ‘Kavom protiv tlake‘, razgovaralo se o dijalogu mladih i donositelja odluka

U Solinu je održana akcija pod nazivom: Nemoj da ti bude tlaka

 Vladimir Dugandzic/Cropix

U suradnji sa solinskom udrugom Duga, u Solinu smo održali akciju “Kavom protiv tlake” na kojoj smo na trgu, uz kavu, razgovarali s mladima, predstavnicima splitskog i županijskog Savjeta mladih te predstavnicima solinskih udruga. U neformalnoj atmosferi razgovarali smo o temi dijaloga mladih i donositelja odluka. Time smo pozitivne prakse inicijative “Split grad za mlade” nastavili širiti i na susjedne gradove i općine, a vjerujem da ćemo uskoro dogovoriti i konkretne projekte usmjerene podizanju kvalitete života mladih, kazao nam je Goran Biličić, predsjednik Info zone, splitske udruge koja već 15 godina radi s mladima.

Podsjetio je i kako je na poveznici upitnik.gradzamlade.hr dostupan upitnik u kojem mladi iz okolice Splita mogu do kraja travnja i online izraziti svoje stavove o mogućnostima sudjelovanja mladih u donošenju odluka koje utječu na kvalitetu njihovog života.

image

Akcija 'Nemoj da ti bude tlaka'

Vladimir Dugandzic/Cropix

Naime, Inicijativa "Split grad za mlade" pokrenula je novo istraživanje o mladima od 15 do 30 godina, koje je usmjereno mladima u općinama i gradovima u okolici Splita. Cilj istraživanja je ispitivanje mišljenja, stavova i znanja o mogućnostima sudjelovanja mladih u donošenju odluka koje utječu na kvalitetu njihovog života, ali i dugoročna podrška gradovima i općinama u uspostavi dijaloga s mladima.

image

'Kavom protiv tlake'

Vladimir Dugandzic/Cropix

Info zona je u studenom prošle godine, dvije akcije “Kavom protiv tlake” održala u Splitu – ispred zgrade HNK i na Sveučilišnom kampusu. Kako kazuje Goran Biličić, u narednim tjednima planiraju posjetiti i Kaštela, Trogir i Sinj.

image

'Kavom protiv tlake'

Vladimir Dugandzic/Cropix

Spomenimo kako je ova 2022. Europska godina mladih u kojoj se želi ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. Kako je istaknuto na stranici Europske godine mladih, 2022. pruža brojne prilike za učenje, dijeljenje vizije i susrete s drugima te sudjelovanje u aktivnostima u cijeloj Europi. Zastupnici Europskog parlamenta su osigurali dodatnih 8 milijuna eura za programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, kako bi podržali godišnje aktivnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:47