OrdyBee

Zagrebački Dikobraz razvio aplikaciju za digitalizaciju vrtića

Zagrebački Dikobraz, kojeg vodi Krešo Vargec, razvijao je aplikaciju za digitalizaciju vrtića tijekom proteklih 11 mjeseci u suradnji s logopedima i drugim stručnim osobljem

OrdyBee, prvo je integrirano rješenje za digitalizaciju vrtića. Ovu softversku platformu u cloudu razvila je zagrebačka tvrtka Dikobraz, koju je pokrenuo Krešo Vargec, bivši predstojnik katedre za primijenjenu matematiku i računalne znanosti na Vernu.

Krešo Vargec, direktor i osnivač Dikobraza kaže da je poslovanje vrtića izuzetno kompleksno. Traži vođenje niza raznih evidencija, lista, izvještaja, i kartona, a bez cjelovitog digitalnog rješenja mnoge se informacije ručno unose više puta, a upravljanje podacima razasutim u raznim formatima i aplikacijama uzima previše vremena i ljudskih resursa.

"Sve se to negativno odražava na zadovoljstvo djelatnika i oduzima dragocjeno vrijeme koje bi odgojitelji i stručni suradnici mogli posvetiti djeci pa so odlučili razviti rješenje koje će olakšati rad u vrtićima i rasteretiti zaposlenike od nepotrebne i iscrpljujuće papirologije", kaže Vargec.

Dodaje da su aplikaciju razvijali 11 mjeseci u suradnji s logopedima i drugim stručnim osobljem.

''U timu od 5 developera uz konstantu suradnju s osobama direktnom uključenim u procese rada djeca kroz vrtiće, centre za odgoj i obrazovanje i roditelje", kaže Vargec.

Dodaje da je cilj aplikacije je optimizirati procese rada u vrtićima i poboljšati komunikaciju u svim smjerovima - od odgajatelja, stručnih službi, roditelja i šire zajednice.

"Razvoj aplikacije se nastavlja u smjeru izrade platforme za suradnju svih zainteresiranih strana u radu s djecom predškolskog uzrasta kao i integracije s novim tehnologijama. U planu je i distribucija aplikacije na više jezika“, pojašnjava Vargec.

Navodi da njihovo rješenje, s obzirom da je u cloudu, ima samo mjesečnu pretplatu, nema nikakve instalacije i nema potrebe za dodatnim održavanje,

"Aplikaciji se može pristupiti s bilo kojeg uređaja i lokacije, što je posebno važno za upravljanje područnim objektima", kaže Vargec.

U sklopu OrdyBeea je i integrirani roditeljski portal za komunikaciju s roditeljima.

''Sve obavijesti, rang-liste, korisni članci, upute ili privatne poruke roditelji mogu naći na svom portalu, a odgojitelji i drugi djelatnici vrtića lako mogu proslijediti sve potrebne informacije klikom miša pojedinom roditelju, skupini ili svim roditeljima. Planiramo nastaviti razvijati nova pametna rješenja, koja će digitalno transformirati odgojno-obrazovni rad i pozivamo sve stručnjake s polja predškolskog obrazovanja da se jave za suradnju", zaključuje Vargec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 17:04