VELIKO PRIZNANJE

Zagrebački Q među deset je najboljih web development tvrtki u svijetu

Tvrtka Q osnovana je 2013. godine, a osim u Zagrebu i Beogradu, urede ima i u Londonu, New Yorku, Belfastu i Zürichu. Zapošljava oko 200 ljudi

Ilustracija

 Sleepyfellow/Alamy/Alamy/Profimedia

Zagrebačka IT tvrtka Q svrstana je među deset najboljih web development tvrtki u svijetu prema ocjeni Clutcha, vodeće svjetske istraživačke agencije za rangiranje IT kompanija.

Takvu poziciju Q je dobio nakon što je zadnje dvije godine bio u top 20 svjetskih tvrtki.

"Ulazak u top 10 bio je strateški cilj", ističe predsjednik uprave Q-a Filip Ljubić, dodajući da nastavljaju širiti poslovanje te su nedavno otvorili development centar u Beogradu.

Tvrtka Q osnovana je 2013. godine, a osim u Zagrebu i Beogradu, urede ima i u Londonu, New Yorku, Belfastu i Zürichu. Bavi se razvojem i dizajnom softvera i zapošljava više od 200 ljudi, većinom mladih stručnjaka.

U ekstenzivnom intervjuu za Jutarnji prije dvije godine vlasnici tvrtke Q Filip Ljubić, Vedran Tolić i Dalibor Jurgec otkrili su da je jedan od glavnih faktora njihovog uspjeha prisan odnos s klijentima. Kako su objasnili, svakog novog klijenta zovu u Zagreb, rezerviraju mu najbolji hotel i večeru, osiguraju vodiča za šetnju gradom te se raspituju o njegovom hobiju, snovima i obitelji. Takva filozofija im je omogućila da iz startupa izrastu u najbrže rastuću IT tvrtku u Europi, a sada i jednu od 10 najboljih u svijetu, prema mišljenju Clutcha.

Clutch je inače nezavisna B2B platforma za rangiranje IT tvrtki koja svake godine radi popis najboljih prema zadovoljstvu klijenata tako što ih zovu i detaljno intervjuiraju. Pružaju uvid u recenzije koje prikupljaju njihovi analitičari, a analizu provode na temelju četiri kriterija - kvalitete i broja Clutch recenzija, odabira klijenata, reputacije brenda i vidljivosti na ciljanim tržištima. Tako dobiveni rezultati pružaju sveobuhvatan uvid u globalne projekte i poslovne procese.

Dodajmo još kako je Europski parlament u travnju prošle godine donio rezoluciju o uspostavi Obzora Europa, ključnog programa za istraživanje i inovacije. Taj program za razdoblje 2021. – 2027. ima ukupan proračun od 95,5 milijardi eura, uključujući 5,4 milijarde eura iz plana EU-a za oporavak Next Generation EU te dodatna sredstva u iznosu od 4 milijarde eura iz višegodišnjeg financijskog okvira EU-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 07:32