Novi letovi

Croatia Airlines ove godine uvodi nove linije iz Zagreba za Sofiju i Podgoricu

Letovi iz Zagreba u Sofiju planirani su od 1. svibnja do kraja listopada, dok oni za Podgoricu kreću od 3. svibnja
Arhivska fotografija
 Zvonimir Barišin / Hanza Media

Croatia Airlines (CA) u ovogodišnjem ljetnom redu letenja koji počinje 29. ožujka, uvodi nove međunarodne linije iz Zagreba za Sofiju i Podgoricu, izvijestili su u utorak iz hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika.

Letovi iz Zagreba u Sofiju planirani su od 1. svibnja do kraja listopada i to ponedjeljkom, srijedom i petkom, a obavljat će se zrakoplovima Dash 8-Q400 sa 76 sjedala. Letovi na liniji Zagreb-Podgorica uvode se od 3. svibnja, polijetat će utorkom, četvrtkom i nedjeljom, a također će se obavljati zrakoplovima Dash 8-Q400.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik izvijestio je i da u odnosu na lanjsku turističku sezonu, u kojoj je raspolagao s 14 zrakoplova od čega 12 vlastitih i dva unajmljena, u ovogodišnju sezonu ulazi s jednim zrakoplovom više. Naime, na temelju dugoročnog najma u flotu se potkraj ožujka uključuje zrakoplov Airbus 319 sa 150 sjedala, a potkraj travnja i dodatni zrakoplov Dash 8-Q400 sa 76 sjedala, koji će biti podrška za slučajeve neplaniranih poremećaja u prometu. Osim toga, u razdoblju od travnja do listopada planiran je i kratkoročni najam jednog zrakoplova CRJ 1000 španjolskog avioprijevoznika Air Nostrum.

Tako će kompanija ove godine raspolagati flotom od 15 zrakoplova - dva Airbusa 320, pet Airbusa 319, sedam zrakoplova Dash 8-Q400 i jednim zrakoplovom CRJ1000. Iz kompanije napominju i da će zrakoplovi CA-a tijekom ovogodišnje turističke sezone izravno letjeti u redovitom prometu u 40 odredišta u 26 država.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:50