Odlučili razveseliti kupce

Jedan od omiljenih trgovačkih lanaca brze mode brojnih Hrvata krenuo s prvim popustima

Od danas pa sve do 23. studenog na stranicama H&M- a kupci mogu pronaći niže cijene odabranih proizvoda
Ilustracija
 Profimedia, SIPA USA

Jedan od omiljenih trgovačkih lanaca brze mode brojnih Hrvata, Hennes & Mauritz započeo je prvi krug popusta povodom nadolazećeg 'Crnog petka'. Iako nas od ovog dana dijeli još cijeli tjedan, ovaj švedski lanac svoje kupce odlučio je razveseliti popustima od 30 posto na internet trgovini.

Od danas pa sve do 23. studenog na internet stranicama H&M- a kupci mogu pronaći niže cijene odabranih modnih dodataka i zimskih komada odjeće. Tako primjerice haljinu možete pronaći već za 185 kuna, kaput za 371, te pulovere od 50 kuna uz besplatnu dostavu i zamjenu robe.

Novi trendovi

Na najluđi shopping dan u godini Hrvati su lani ukupno potrošili gotovo 790 milijuna kuna, dok su na Badnjak potrošili svega 558,5 milijuna kuna.

Kako navodi Glas Slavonije, službenih projekcija za prosinac 2019. još nema, no predsjednik Nezavisnim hrvatskim Krešimir Sever procjenjuje da će ona ove godine biti na razini prošlogodišnje.

Također, u HGK-u skreću pozornost na nove trendove u potrošnji koja se javlja krajem godine. Prema njihovim riječima, 'Crni petak' koji nas ove godine očekuje 29. studenog, postao je, po pitanju potrošnje građana, udarniji od Badnjak i Stara godina. Rastrošnost građana na 'Crni petak' u Komori objašnjavaju rasponom sniženja od 20 do 70 posto.

- U načelu je riječ o većim popustima nego tijekom sezonskog sniženja - dodaju u HGK-u, uz poruku da sve veći broj kupaca planira kupnju tijekom Crnog petka.

Iznos fiskalizacije Crnog petka 2018. bio je, ističu u Komori, gotovo 690 milijuna kuna, uz približno 7,2 milijuna fiskaliziranih računa. Usporedbe radi, podatci su Porezne uprave, prošlog Badnjaka, 24. prosinca 2018., fiskalizirano je 6,6 milijuna računa, a iznos fiskalizacije nešto je veći od 558,5 milijuna kuna, dok je 31. prosinca, na Staru godinu, fiskalizirano 6,3 milijuna računa, a njihov iznos je 519,4 milijuna kuna. U Poreznoj upravi upućuju na to da građani najviše troše petkom, a lanjski Badnjak i Silvestrovo pali su na ponedjeljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:37