Nove komplikacije

Modno carstvo ponovno u problemu: Stručnjaci imaju novo upozorenje za potrošače

U svibnju ove godine Green je objavio plan koji je trebao osigurati budućnost njegove grupacije
Dućan Topshopa
 Tim Wimborne / REUTERS

Modno carstvo Philipa Greena vlasnika Arcadia grupe ponovno se nalazi na samom rubu propasti.

Nakon što je odgođen dogovor o financijskoj potpori britanskog mirovinskog fonda u pitanje je doveden opstanak čak 18.000 radnih mjesta.

Iako ovo nije jedini trgovački lanac koji u posljednjih nekoliko godina vodi bitku s opstankom na tržištu zbog novonastalih situacija, stručnjaci potrošače savjetuju da poklon bonove ili vaučere za popuste u trgovinama koje su pod grupacijom potroše u što kraćem roku, piše The Guardian.

- U ovakvim nepovoljnim situacijama trgovački lanci imaju pravnu osnovu zabrane korištenje poklon kartica ili vaučera za popuste – ističe stručnjak internetske stranice za savjetovanje potrošača moneysavingexpert.com.

Isto upozorenje uputili su i svim onim potrošačima koji planiraju zamijeniti već kupljene proizvode ili napraviti povrat robe.

U svibnju ove godine Green je objavio plan koji je trebao osigurati budućnost njegove grupacije koja u svom portfelju ima poznate brendove poput Topmana, Miss Selfridgea, Evansa, Wallisa, Dorothy Perkinsa, te Topshopa čije proizvode nerijetko kupuju i hrvatski potrošači. Tim je povodom, puno vlasništvo nad grupacijom prepustio svojoj ženi Christini Green. Unutar nove poslovne strategije ujedno je odlučeno zatvaranje 23 od 566 trgovina u Velikoj Britaniji i Irskoj te 11 dućana Topshopa i Topmana diljem SAD-a. Osim smanjenja broja prodajnih mjesta, britanski milijarde pokušao je dogovoriti i financijsku potporu britanskog mirovinskog fonda.

Inače, slična sudbina zahvatila je i HMV, House of Fraser, Maplin, Toys R US, Marks and Spenser, ali i brojne druge trgovačke lance. Prema navodima stručnjaka, pad Arcadia grupe mogao bi imati veliki utjecaj na britansko tržište, ali i na cijelu modnu industriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:35