Pozitivne brojke

Neto dobit vlasnika PBZ-a u drugom kvartalu skočila za 31 posto na 1,22 milijarde eura

U prvih šest ovogodišnjih mjeseci neto dobit banke je dosegnula 2,27 milijardi eura, četiri posto više nego u istom razdoblju lani
Neboder banke Intesa Sanpaolo u Torinu
 Giorgio Perrottino / REUTERS

Talijanska bankarska grupa Intesa Sanpaolo u drugom tromjesečju 2019. ostvarila je neto dobit od 1,22 milijarde eura, što je za 31 posto više u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, pokazuje njezino financijsko izvješće.

U razdoblju od travnja do lipnja zabilježila je, međutim, slabije neto prihode od kamata te od naknada i provizija u usporedbi s istim razdobljem lani, pokazalo je poslovno izvješće te vlasnice Privredne banke Zagreb (PBZ), objavljeno u srijedu.

Neto kamatni prihodi u drugom su tromjesečju smanjeni za 4,2 posto prema istom razdoblju prošle godine, na 1,76 milijardi eura. Neto prihodi od naknada i provizija u istom su razdoblju iznosili 1,99 milijardi eura i bili su za 1,3 posto manji nego u istom razdoblju prošle godine.

U prvih šest ovogodišnjih mjeseci neto dobit tako je dosegnula 2,27 milijardi eura, što je za četiri posto više nego u istom razdoblju 2018.

Neto kamatni prihodi u promatranom su razdoblju smanjeni za 4,7 posto, na 3,52 milijarde eura, a neto prihodi od naknada i provizija pali su za 4,1 posto, na 3,88 milijardi eura.

U 2019. godini talijanska bankarska grupa očekuje da će joj neto dobit porasti u odnosu na 2018. godinu kao rezultat rasta prihoda, nastavka smanjenja operativnih troškova i smanjenja troškova rizika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:35