Najbolji od najboljih

Ove svjetske destinacije zadovoljit će potrebe i najzahtjevnijih šopingholičara

Bilo da je riječ o luksuznim modnim brendovima, dizajnerskim krpicama ili pak tržnicama ovo su neke od najboljih shoping destinacija na svijetu
Le Bon Marchéa/ Dubai Mall /Quadrilatero d'Oro
 Profimedia

I dok neki putuju svijetom u potrazi za povijesnim lokalitetima, skrivenim mjestima ili tradicijonalnom hranom, drugi su motivirani kupovinom.

Bilo da je riječ o luksuznim modnim brendovima, dizajnerskim krpicama ili pak tržnicama koje obiluju vintage odjećom, prema CNN-u, ovo su neke od najboljih shoping destinacija na svijetu.

Milano
, Image: 82059536, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: - / Huber images / Profimedia
- / Huber images / Profimedia
Quadrilatero d'Oro

Milano, europska i svjetska prijestolnica mode. Dom je nekih od najpoznatijih modnih kuća poput Guccija, Prade i Versacea. Kao talijansko središte modne industrije, svaki šopingholičar na ulicama Milana moći će pronaći gotovo sve – od luksuznih brendova pa sve do onih cijenovno prihvatljivijih komada.

Ipak najpoznatija šoping destinacija ovog grada je trgovački centar Quadrilatero d'Oro unutar kojeg se nalaze brojne zlatare, ali i modni butici, a ujedno ovaj centar smatra se jednim od najvažnijih modnih četvrti na Zemlji. Uz njega tu je još i Galleria Vittorio Emanuele II najstariji talijanski trgovački centar koji svoja vrata nikad ne zatvara.

Dubai
, Image: 128512744, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Peter Horree / Alamy / Alamy / Profimedia
Peter Horree / Alamy / Alamy / Profimedia
Dubai Mall

Zbog više od 100 trgovačkih centara, ovaj grad dobio je nadimak 'Do Buy', a ujedno je uvršten na sam vrh šoping destinacija svijeta.

Dok se u samom centru grada, na staroj tržnici, mogu pronaći razni začini, egzotično voće i povrće, tradicionalno porculansko posuđe, širi gradski prsten rezerviran je isključivo za modni svijet. Upravo je Dubai dom drugog najvećeg trgovačkog centra na svijetu u kojem se nalazi više od 1.000 dućana. A kako bi zadovoljili potrebe i najzahtjevnijih kupaca, sve što kupite u Dubai Mallu bit će vam dostavljeno u hotel ili apartman u kojem ste odsjeli.

Pariz
, Image: 159557642, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: incamerastock / Alamy / Alamy / Profimedia
incamerastock / Alamy / Alamy / Profimedia
Le Bon Marchéa

Ovaj grad ljubavi svakog bi mogao natjerati da isprazni ormare i jednostavno krene iznova. Jedna od prvih robnih kuća na svijetu Le Bon Marché koja datira još iz 1850-ih među prvim je destinacijama za kupovinu u ovom gradu. Osim Le Bon Marchéa i Printemps Haussmanna, još jedna od destinacija svakako je i poznata avenija Champs-Élysées, simbol velegradske raskoši u kojoj se nalaze ulične kavane, luksuzne trgovine, hoteli, restorani, kazališta, muzeji i raskošne palače. Za one nešto 'tanjeg džepa' tu su poznati pariški buvljaci na kojima se po nešto povoljnijim cijenama mogu pronaći dizajnerski komadi robe.

London
Traffic passes the Harrods department store in London May 8, 2010. Egyptian-born businessman Mohamed al-Fayed has sold prestigious London department store Harrods to the investment vehicle of the Qatar royal family in a deal reported to be worth around 1.5 billion pounds (.3 billion).  REUTERS/Paul Hackett   (BRITAIN - Tags: BUSINESS) - GM1E6581SNI01
Paul Hackett / REUTERS
Luksuzna robna kuća Harrods u Londonu

U britanskoj prijestolnici mogu se pronaći dućani gotovo svih svjetskih brendova, kako visoke tako i brze mode. Prva londonska šoping destinacija svakako je poznata ulica Oxford, ali i ikonične robne kuće poput Harrodsa i Selfridgesa. Za one izbirljive tu su još i četvrti Knightsbridge, Chelsea i Mayfair. Uz visoku modu, London je poznat i po svojim tržnicama specijalizirane robe poput Camdona. S druge pak strane na Portobellu ljubitelji starina mogu pronaći brojni antikvarijate, dok se na Dover Street tržnici mogu pronaći najnoviji modni trendovi.

Seoul
, Image: 57373665, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Jack Malipan Travel Photography / Alamy / Alamy / Profimedia
Jack Malipan Travel Photography / Alamy / Alamy / Profimedia
Ulice Seoul

Seoul, glavni i najveći grad Južne Koreje je visoko na listi svih onih koji žele pronaći cjenovno prihvatljivije modne 'krpice'. A kako bi još više olakšali kupnju, korejska banka već iduće godine planira u potpunosti ukinuti upotrebu gotovine, te se okrenuti isključivo kartičnom plaćanju. Azijati su otišli toliko daleko, da su trgovine poznatih brendova smjestili i tik uz zračnu luku. No, za razliku od ostalih svjetskih šoping destinacija ovaj grad prije svega se okrenuo trgovinama brze mode.

New York

New York, jedan je od najvažnijih svjetskih trgovačkih meka. Ovaj grad koji nikad ne spava uistinu će zadovoljiti svačije potrebe. Od vintage trgovina pa sve do svjetski poznatih brendova, ovdje se može pronaći sve to. Iako se u ovom višemilijunskom gradu nalazi veliki broj trgovačkih centara, uz poznatu Madison aveniju svaki šopingholičar trebao bi posjetiti i Hudson Yards koji na sedam etaža ima više od 100 trgovina visoke mode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 00:05