Hoće li opravdati očekivanja?

Pogledajte koliku uštedu kupcima obećava talijanski diskont koji stiže u Hrvatsku

U trgovačkim krugovima spekulira se i o mogućnosti da Eurospin preuzme hrvatski lanac Plodine
Kupci na blagajni u diskontu Eurospin u Sloveniji
 Eurospin Slovenija Facebook

Talijanski lanac diskontnih trgovina Eurospin na hrvatsko tržište, čini se, ulazi na velika vrata. Na svojoj službenoj internetskoj stranici pohvalili su se podacima talijanske udruge potrošača (Altroconsumo) koja tvrdi da prosječna obitelj može godišnje uštedjeti 32.412 kuna kupuje li u Eurospinovim diskontima, umjesto u konkurentskim supermarketima. Dodatno, već krajem prošle godine putem svog Facebook profila oglašavali su zapošljavanje na 14 pozicija u Rijeci i Zagrebu, a trenutno imaju dva aktivna natječaja za junior brend menadžera/icu i šefa, ili šeficu, ljudskih potencijala.

Ove dvije pozicije otvorene su u Rijeci u kojoj je, prema podacima portala Finifno, registrirano i sjedište tog diskontnog lanca. Taj bi podatak mogao ići u prilog i dosad nepotvrđenim spekulacijama da bi Eurospin mogao preuzeti Plodine, hrvatski trgovački lanac koji svoje sjedište ima upravo u Rijeci.

Kako je nedavno pisala Slobodna Dalmacija, a novac.hr prenosio, i Dragan Munjiza, bivši šef Konzuma, a danas član Upravnog odbora kutinske trgovačke tvrtke Lonia, ima saznanja da je talijanski diskonter "zainteresiran za preuzimanje Plodina".

Bilo kako bilo, Eurospin trenutno ima više od 80 otvorenih prodajnih centara u Italiji i Sloveniji, a specifičan je po tome što u njihovim trgovinama ne prodaju poznate robne marke, već gotovo isključivo svoje brendove i proizvode. Na taj način smanjuju troškove poslovanja u svim segmentima što im, kako tvrde, omogućava da budu vrlo konkurentni cijenama.

Dok čekamo otvaranje prve poslovnice u Hrvatskoj kako bi iz prve ruke provjerili kako će se doista kretati cijene njihovih proizvoda u odnosu na konkurenciju na našem tržištu, zavirili smo u web katalog slovenske Eurospinove podružnice.

Slovenci tako za čašicu Eurospinovog jogurta od 150 grama izdvajaju 19 centi (cca 1,40 kn), za pakiranje od 15 jaja 2,15 eura (cca 16 kn), dok paket od 2 kilograma arborio riže za rižoto stoji 2,99 eura (oko 22 kn). Za pet litara suncokretovog ulja u Sloveniji bi izdvojili 5,99 eura (cca 44 kn), a za 250 grama mini mozzarella 1,49 eura (cca 11 kn).

Dodatno, veliko pakiranje špageta od 1,5 kilograma trenutno je na akciji, a košta 85 centi (cca 6,20 kn), dok je promotivna cijena pakiranja mlijeka (6x1 litra) 2,79 eura (cca 20,60 kn).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:45