Dobre vijesti

ZABA snizila fiksne i promjenjive kamate na nove stambene, ali i nenamjenske kredite

Najpovoljnije kamatne stope plaćat će oni koji se odluče za takozvani Zeleni kredit
Zagrebačka banka
 Boris Kovačev / Hanza Media

Nakon smanjenja kamatnih stopa na postojeće kredite s promjenjivom kamatnom stopom, čije cijene prate kretanja Nacionalne referentne stope, Zagrebačka banka je početkom srpnja snizila fiksne i promjenjive kamate stope za novougovorene kredite, izvijestili su iz Zagrebačke banke.

Na novougovorene stambene kredite, kamatna stopa smanjit će se za 0,2 do 0,5 postotnih poena kod kredita s fiksnom kamatnom stopom, ovisno o valutnoj klauzuli i roku otplate.

Kod kredita s kombinacijom fiksne i promjenjive kamatne stope za kredit uz valutnu klauzulu u eurima fiksna kamatna stopa za prvih 5 godina otplate iznosi 3,20%, dok promjenjiva kamatna stopa za preostalih 25 godina iznosi 3,51% (ukupno EKS 3,70%).

Za kredite u kunama fiksna kamatna stopa za prvih 5 godina je 3,80%, dok je promjenjiva kamatna stopa 4,06% (ukupno EKS 4,30%).

Još povoljnije kamatne stope Zaba nudi za one koji se odluče za Zelene kredite. Zeleni stambeni krediti namijenjeni su kupnji ili izgradnji niskoenergetskih stambenih nekretnina te povećanju energetske učinkovitosti postojećih. Riječ je o kreditima s kamatnom stopom od 3,05% za prvih 5 godina otplate kredita uz valutnu klauzulu u eurima, dok promjenjiva kamatna stopa za preostalih 25 godina iznosi 3,18% (ukupno EKS 3,81%) te 3,50% za HRK dok je promjenjiva kamatna stopa 3,90% (ukupno EKS 4,19%).

Za klijente koji se odluče za Zeleni kredit, Zaba poklanja besplatnu procjenu vrijednosti nekretnine. Također, klijenti koji ugovore takav stambeni kredit dobivaju i mogućnost ugovaranja gotovinskih kredita po najpovoljnijim kamatnim stopama, u roku 6 mjeseci od ugovaranja stambenog kredita.

Osim stambenih, Zaba je snizila i kamatne stope za gotovinske, nenamjenske kredite u kunama. Uz postojeću kamatnu stopu 5,80% za gotovinske kredite u eurima, nova fiksna kamatna stopa za kredite u kunama iznosi 6,10 %.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:06