Potpisali 42 ugovora

Nokia i Huawei u tijesnoj utrci za razvoj nove generacije bežičnog interneta

To je rezultat naglog rasta broja potpisanih ugovora od kraja ožujka
Rajeev Suri, izvršni direktor Nokije
 Yves Herman / REUTERS

Jedan od najvećih svjetskih proizvođača telekomunikacijske opreme Nokia potpisao je 42 ugovora za razvoj 5G mreže čime je na svjetskoj razini izjednačio svoj položaj s kineskim Huaweijem.

Tako je finska kompanija iskoristila nepovoljnu situaciju kineskog diva kako bi ušao u utrku za razvoj buduće generacije bežičnog interneta. To je rezultat naglog rasta broja potpisanih ugovora od kraja ožujka, piše CNN.

Uzmu li se u obzir podaci iz ožujka vidljivo je kako je Huawei već u to vrijeme ima 40 potpisanih ugovora, dok je Nokia imala svega 30, te je u dva mjeseca uspjela ugovoriti 12 novih suradnji.

Nakon što je SAD kineskog tehnološkog lidera i 70 povezanih kompanija stavio na crnu listu, čime im je onemogućio kupnju tehnologije za razvoj nove 5G mreže, brojne konkurentske tvrtke poput skandinavskog Ericssona i Nokije sve su jače krenule u borbu za vodeću poziciju na tom polju.

Inače, kineski gigant do sada je potpisao 42 ugovora, od čega je njih 25 s europskim zemljama, 10 na Bliskom istoku i šest s Azijskim zemljama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:41