Hotspot

Optima Telekom i MediaKing udružili snage: Kreirali najbrži i najstabilniji javni Wi-Fi

Usluga je namijenjena svima koji traže način kako osigurati ugodno surfanje većem broju ljudi
Zgrada Optima Telekoma
 Optima Telekom

Optima Telekom u suradnji s tvrtkom MediaKing svojim poslovnim korisnicima nudi uslugu javne Wi-Fi mreže koja zahvaljujući jedinstvenom MediaKing Smart Wi-Fi rješenju nadilazi sve nedostatke trenutnih javnih Wi-Fi mreža te jamči brzo i stabilno surfanje bez prekida.

Riječ je o posebnom tehnološkom rješenju kojeg je razvila hrvatska tvrtka MediaKing, a glavna mu je prednost inovativan softver koji upravljanje korisnika prebacuje u oblak. Na taj način, za razliku od uobičajenih rješenja, može spojiti gotovo neograničen broj korisnika na isti hotspot i svima njima pružiti kvalitetnu konekciju te stabilan i nesmetan rad na velikim brzinama.

- Bogato iskustvo u postavljanju javnih Wi-Fi mreža stekli smo iz suradnje s brojnim korisnicima kao i na projektu WiFi4EU u sklopu kojeg trenutno postavljamo javne Wi-Fi mreže u nizu gradova i općina širom Hrvatske. Sinergija s tvrtkom MediaKing donosi nam idealnu softverski nadogradnju našim sustavima. Zajedno, Optima Telekom i MediaKing, nudimo tako dugogodišnje iskustvo u postavljanju javnim Wi-Fi mreža te inovativno i provjereno rješenje s kojim će se svatko u bilo kojem trenutku moći spojiti na javni Wi-Fi - izjavio je Darko Laktašić, direktor odjela za poslovnu prodaju Optima Telekoma.

Uz MediaKing Smart Wi-Fi, usluga Optima Telekoma uključuje još zajamčen pristup Internetu na željenim lokacijama, svu potrebnu opremu i njeno postavljanje, korisničku podršku te nadzor i stručno održavanje sustava pa u slučaju kvara korisnici nemaju dodatnih troškova zamjene uređaja. Ukratko, Optima Telekom pruža sve što je potrebno za postavljanje brze i stabilne javne Wi-Fi mreže, po sistemu „ključ u ruke“.

Usluga je namijenjena svima koji traže način kako osigurati ugodno surfanje većem broju ljudi - od vlasnika apartmana, ugostitelja, hotelijera, vlasnika turističkih kampova, velikih tvrtki, shopping i sportskih centara do gradova, javnog prijevoza - da spomenemo samo neke.

- Standardna rješenja za javne Wi-Fi mreže u pravilu, nakon određenog broja korisnika, ne mogu više spojiti korisnike ili im je korištenje onemogućeno zbog preopterećenosti resursa mreže. U većini slučajeva ovaj problem se pokušava riješiti ograničavanjem brzine po korisniku i postavljanjem opreme sa (pre)jakim signalom što u konačnici opet ima isti rezultat. MediaKing Smart Wi-Fi premošćuje takve poteškoće. Ono pruža iznimne hardverske resurse te omogućava teoretski neograničen broj korisnika na jednoj Wi-Fi mreži. Rješenje se već koristi u svijetu i jedna je od osnovnih komponenti tzv. Smart City platforme koja ujedno pruža svim ostalim Smart City komponentama međusobnu povezanost te stabilan i kvalitetan „izlaz“ na Internet. Već imamo brojne hotspotove s tisućama istovremeno spojenih korisnika koji ugodno surfaju na, do jučer, nezamislivim brzinama. Svi koji žele doživjeti ovo iskustvo mogu to od nedavno učiniti i na Splitskoj Rivi - rekao je Darko Kraljević, suvlasnik tvrtke MediaKing.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:27