Neugodna situacija

Samsung najavio suradnju s poznatim brendom Supreme, no ispalo je da se radi o imitatorima

Direktor falsifikatorske tvrtke pohvalio se otvorenjem trgovine na sedam katova u Pekingu
 Stephen Lam / REUTERS

Vodeći proizvođač mobitela na svijetu Samsung itekako se osramotio najnovijom suradnjom. Naime, početkom ovog tjedna korejski tehnološki div najavio je suradnju s brendom Supreme, svjetski poznatim proizvođačem sportske i ležerne odjeće za mlade. Na lansiranje novog pametnog telefona u Kinu su doveli njihovog direktora koji je na vrlo dobrom mandarinskom pohvalio kako će uskoro otvoriti trgovinu na sedam katova u Pekingu i sudjelovati na modnoj reviji Mercedes-Benza u Šangaju, piše Bloomberg.

No, ispostavilo se da su suradnju uspostavili sa Supreme Italia, kompanijom s kojom originalna iz New Yorka već godina vodi sudske sporove zbog zaštite imena i brenda.

- Supreme ne radi sa Samsungom, niti će otvoriti trgovinu u Pekingu. Također, nećemo sudjelovati na reviji Mercedes-Benza. To su lažni navodi i planovi organizacije koja nas imitira – navodi se u prilično bijesnom priopćenju američkog Supremea.

Iako je Samsung kasnije tvrdio kako zna da nije riječ o originalnom brendu, već danas su najavili moguće povlačenje iz te suradnje.

- Nedavno smo najavili kolaboraciju sa Supreme Italia na kineskom tržištu. Trenutno ponovo razmatramo što ona znači za nas i žalimo zbog neugodnosti koje je najava prouzročila – stoji na profilu Samsunga na kineskoj društvenoj mreži Weibo.

Stručnjaci s BGR-a tvrde kako će Samsung učiniti sve da se ova epizoda što prije zaboravi, posebno zato što im se bliži predstavljanje Galaxy S10 i prvog savitljivog mobitela.

Inače, Samsungu ovo nije prva suradnja s dizajnerskim brendovima, ali je prva kontroverzna. Radili su sa Swarovskim, Armanijem pa i s Hello Kitty.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:35