Svijet Pottera na domak ruke

Stigla je nova igra s proširenom stvarnosti: Hoće li kao Pokemon Go pokoriti svijet?

Igrači mogu registrirati vlastiti čarobni štapić, kao i posjetiti slavnu Zakutnu ulicu
Nova mobilna igra Harry Potter Wizards Unite
 Profimedia, Capital pictures / Screenshot

Nakon planetarnog uspjeha mobilne igrice Pokemon Go iz Niantica je došla nova igra, ovog puta posvećena svijetu najpoznatijeg čarobnjaka Harryja Pottera, piše The Verge. Harry Potter Wizards Unite, bazira se, baš kao i Pokemon Go na proširenoj stvarnosti (eng. augmented reality, AR), a lansirana je za korisnike iOS-a i Androida u Sjedinjenim Američkim Državama dan ranije nego što je bilo najavljeno, a u subotu je stigla i u Lijepu našu.

Iako nije bilo poznato kada će doći na europsko, pa tako i hrvatsko tržište, ljubitelji Pottera, Weasleyja, Hermione Granger i ostatka magične ekipe, ipak neće morati nestrpljivo čekati da uđu u svijet magije. U petak je na Google Play Storeu uz Harry Potter Wizards Unite stajala obavijest „Coming soon”, a već dan kasnije mobilna igra postala je dostupnom za instalaciju na smartfonima i u drugim dijelovima svijeta.

Screenshot
Nova mobilna igra Harry Potter Wizards Unite

Prema jednoj od prvih recenzija na The Next Webu, u igrici ćete se morati boriti protiv čini i čarolija koje u svijet čarobnjaka unose kaos, a u svemu će vam pomagati ni više ni manje nego Harry Potter, koji je auror u Ministarstvu magije. Ako ste u Pokemon Go istrčavali iz kuće ili stana da biste u proširenoj stvarnosti ulovili rijetko stvorenje, u Wizards Unite to ćete činiti kako biste pronašli „Foundables”, tragove magije koji su postali vidljivi bezjacima, ljudima bez čarobnjačkih moći, te otkrili što je pošlo po krivu kako biste mogli uspostaviti red tamo gdje je nastao kaos.

Tu je i niz izazova i dnevnih zadataka ispunjavanjem kojih možete osvojiti napitke i ostale stvarčice koje će vam kasnije dobro doć, a vjerojatno će vas razveseliti i činjenica da ćete u igri moći registrirati vaš vlastiti čarobni štapić, kao i posjetiti slavnu Zakutnu ulicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:24