150 novih vozila

Taksi aplikacija lansirala uslugu električnih romobila! Evo koliko košta minuta vožnje

Svaka četvrta vožnja u Splitu je kraća od 3 kilometra što ga čini idealnim gradom za putovanja romobilom
Bolt romobili, Split
 Bolt

Bolt je jučer službeno lansirao novu uslugu iznajmljivanja električnih romobila u Splitu, koji je postao prvi grad u Jugoistočnoj Europi u kojoj Bolt uvodi ovu opciju.

- Svaka četvrta vožnja u Splitu je kraća od 3 kilometra što ga čini idealnim gradom za putovanja romobilom. Izbjegavanje gužve, osobito tijekom ljetne sezone, je veliki problem u gradovima kao što je Split. Na ovaj način rješavamo dva problema: smanjujemo broj vožnji automobilom te štedimo vrijeme i novac naših korisnika - rekao je Markus Villig, direktor i osnivač Bolta, popularne aplikacije za usluge naručivanja prijevoza.

Usluga električnog romobila već je dostupna Splićanima unutar postojeće Bolt aplikacije, a cijena je 4 kune za otključavanje te 1,30 kuna po minuti vožnje. Bolt će omogućiti besplatno otključavanje vozila prvih mjesec dana. Prema stopi prije početka ljetne sezone, korisnici dnevno mogu potrošiti najviše 100 kuna na vožnju romobilom.

Romobili se mogu moći parkirani u posebnoj zoni u središtu Splita. Koristit će se najnoviji model romobila izrađen po mjeri, brzine do 20 km/h, a na određenim posebnim područjima, kao što je recimo okolica Dioklecijanove palače, brzina je ograničena do 10 km/h. Unutrašnjost same palače jedno je od područja na kojima vožnja romobilom nije dozvoljena.

Bolt
Bolt romobili, Split

Za početak će se rasporediti 150 romobila koji će biti smješteni u središtu Splita na prometnim žarištima i frekventnim lokacijama kao što su Riva, Matejuška, autobusni kolodvor, HNK Split i mnoge druge. Tvrtka je spremna povećati broj vozila prema potrebama korisnika. Svaki romobil dolazi s ugrađenim GPS uređajem koji će pružati uvid u lokacije njihovog preuzimanja i ostavljanja. A svako jutro, Bolt će rasporediti romobile na njihova predodređena mjesta. Ako korisnik želi ostaviti romobil na području koje je u Bolt aplikaciji označeno crvenom bojom, korisnik će biti upozoren da će takva praksa rezultirati novčanom kaznom koja iznosi 300 kuna.

Bolt

- Tijekom vožnje romobilom najvažnija nam je sigurnost naših korisnika, ali i drugih ljudi. S obzirom na to, računamo na senzibilitet ljudi u Splitu te odgovornosti prema drugim sudionicima u prometu i romobilima. Naš cilj je uspostaviti najbolje prakse za korištenje romobila kako bi u ljetnoj sezoni, kada će biti najpotrebnije, usluga mogla odlično funkcionirati - rekao je Paul Alvarez Gentles, regionalni menadžer za romobile u Boltu, koji je sudjelovao na predstavljanju najnovije usluge uz Ivana Begovića, specijalist operativnih poslova u Boltu Hrvatska.

Bolt
Paul Alvarez Gentles, regionalni menadžer za romobile u Boltu, Ivana Begovića, specijalist operativnih poslova u Boltu Hrvatska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:56