Euforija u Ini

Sindikat SING pozdravio ulaganje u riječku rafineriju: 'Dobili smo božićni poklon'

Nedonošenje odluke uvelike bi naštetilo daljnjem razvoju rafinerije, kažu u SING-u
 Ivica Brusić / HANZA MEDIA

Ova odluka najbolji je mogući božićni poklon svim radnicima rafinerije, ocijenila je predsjednica Sindikata naftnog gospodarstva (SING) Jasna Pipunić u osvrtu na objavu Uprave Ine da kreće u dovršetak modernizacije Rafinerije nafte Rijeka kroz investiciju od četiri milijarde kuna.

- U protekle tri godine nismo niti jednom propustili naglasiti važnost projekta Rafinerije nafte Rijeka na svim političkim razinama te upozoriti na to kako će nedonošenje odluke uvelike naštetiti daljnjem razvoju rafinerijskog poslovanja u Republici Hrvatskoj - napominje predsjednica SING-a.

Ističući važnost spomenute odluke, SING podsjeća kako su zemlje u našem okruženju galopirajućim koracima zagrabile naprijed u osiguravanju konkurentske pozicije, dok je, dodaje sindika, u Rafineriji nafte Rijeka svakim danom rasla neizvjesnost i nesigurnost za radna mjesta i budućnost rafinerije.

Najavljujući buduće aktivnosti SING-a u riječkoj rafineriji, predsjednica tog sindikata navodi kako će uložiti dodatne napore i nastaviti konstruktivan dijalog s Upravom kako bi se svim radnicima na vrijeme osigurala edukacija i prekvalifikacije za nova radna mjesta da spremnije dočekaju otvorenje postrojenja za obradu teških ostataka u riječkoj rafineriji.

Na konferenciji za novinare Uprave i Nadzornog odbora Ine o dovršetku modernizacije riječke rafinerije istaknuto je kako je u tom dijelu Inina poslovanja zaposleno više od tisuću ljudi kojima će, prema riječima čelnika Ine, ovo ulaganje omogućiti da zadrže svoja radna mjesta.

Iako čelnici Ine u četvrtak nisu označili točan datum početka radova na postrojenju za obradu teških ostataka u riječkoj rafineriji, najavili su kako će se investicija od četiri milijarde kuna ostvariti u iduće tri godine.

Investicija u Rijeku dio je plana ulaganja Ine teškog 17 milijardi kuna, kojeg je kompanija već ranije najavila. On uključuje i investicije u istraživanje i razvoj te oko milijardu kuna plasmana u modernizaciju benzinskih crpki u sustavu Ine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 14:54