Širenje robotaksija

Generalni direktor Limea prešao u Rimčev startup za robotaksije P3

Alexander Graf von Pfeil novi je direktor za razvoj poslovanja Project 3 Mobilityja, a ima bogato iskustvo u industriji mobilnosti

Alexander Graf von Pfeil

 /Promo

Razvoj poslovanja Project 3 Mobilityja, Rimčevog biznisa s robotaksijima preuzeo je bivši glavni direktor Limea Alexander Graf von Pfeil. Lime je najveća svjetska platforma za iznajmljivanje romobila, bicikala i drugih električnih vozila. Prije dvije godine preuzela je i Uberov posao s električnim biciklima i romobilima.

Von Pfeil je, uz Lime, prethodno radio širenje Ubera na tržište Ujedinjenog Kraljevstva te razvijao biznis UberEATS-a u Beču. Novi direktor za razvoj poslovanja (CBO) Project 3 Mobilityja kaže da je iznimno sretan što je postao dio P3 tima.

- S obzirom na to da se industrija mobilnosti okreće prema autonomnoj vožnji, siguran sam da će Project 3 Mobility svojim inovativnim pristupom promijeniti način korištenja prijevoza kakav sada znamo. Sretan sam što ću biti dio te priče i sudjelovati u daljnjem razvoju kompanije koja ima jasan cilj - oblikovati budućnost autonomne urbane mobilnosti - kaže von Pfeil.

P3 je postao najpoznatiji kao robotaksi projekt Mate Rimca, iako su u tvrtki i drugi dioničari. Posljednjih mjeseci tvrtka je pod oko javnosti došla i zbog početka realizacije projekta velikog centra za robotaksije u Zagrebu, čime se priprema i za prvo javno testiranje te tehnologije.

image

Marko Pejković, izvršni direktor tvrtke Project 3 Mobility.

Igor Soban/pixsell/Pixsell

Marko Pejković, glavni izvršni direktor (CEO) Project 3 Mobilityja kaže da je riječ o njemačkom poslovnom strategu koji je iskusan u stvaranju i pozicioniranju kompanija na svjetskom tržištu. U P3-u će, navodi, biti zadužen za rast i globalnu prepoznatljivost domaćeg startupa koji radi na razvoju autonomnog električnog vozila, specijalizirane infrastrukture te platforme za upravljanje kompletnom uslugom.

- Alexander će se prvenstveno baviti razvojem i pozicioniranjem usluge, kao i koordinacijom uspostavljanja naše infrastrukture u Hrvatskoj i svijetu - kaže Pejković.

Pojašnjava da će P3-u itekako koristiti njegovo iskustvo u industriji mobilnosti i rad s europskim startupovima, jer P3 također ima planove za globalno tržište.

image

idejno rješenje za Centar koji želi izgraditi tvrtka P3

3lhd/

Alexander Graf von Pfeil će posao razvijati iz ureda u Svetoj Nedelji. P3 ima ured i u Velikoj Britaniji, a plan mu je dalje širiti tim. U posljednjih godinu dana tvrtka je povećala broj zaposlenih sa 76 na 200 zaposlenika.

Pejković navodi da im je plan do kraja ove godine narasti ne 300 zaposlenika.

- Otvaramo nova radna mjesta u Hrvatskoj i zapošljavamo stručnjake iz raznih domena od dizajna, razvoja vozila, proizvodnje, razvoja softverske platforme, infrastrukture na dalje - zaključuje Pejković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 04:46