ŠIRENJE

Godine 2021. imali 5. najveću startup investiciju: Sad u 24 sata žele prikupiti 2,34 mil. dolara

Revuto idu u investiciju kako bi ponudio vlastitu Mastercard karticu, sklopio partnerstvo s Fireblocksom i zaokružio ponudu

Vedran Vukman i Josipa Majić, osnivači Revuta

 Marko Todorov/Cropix

Hrvatski startup Revuto, koji je prvi kapital prikupio 2021. godine preko ICO-a izbjegavši sve tradicionalne načine prikupljanja kapitala, sprema se to ponoviti.

Revuto je najavio da će u utorak 18. travnja pokrenuti crowdfunding kampanju na Bitcoin mreži koja će trajati samo 24 sata i biti otvorena za najviše 1500 investitora.

Cilj hrvatskog startupa je prikupiti 2,34 milijuna dolara pri valuaciji od 20 milijuna dolara.

Vedran Vukman, suosnivač i izvršni direktor Revuta kaže da prikupljaju kapital za iduću fazu širenja, kartični program.

Umjesto na Cardanu, s kojeg su startali, odlučili su se u ovoj rundi za Bitcoin mrežu, jer ima najveći doseg u kripto svijetu.

Iduća faza

- Kroz sve aktivnosti do sad smo ostvarivali značajan rast, osigurali smo sve regulatorne dozvole, integrirali s partnerima i potpuno smo spremni izbaciti naš najznačajniji proizvod na tržište, Revuto debitne kartice - kaže Vukman.

Dodaje da će kroz crowdfunding kampanju malim investitorima ponuditi udio u Revutu.

- Cilj je da projekt ostane u rukama zajednice koja nas podržava te kako bi naša zajednica rasla s nama - kaže Vukman.

Revuto je široj javnosti postao poznat u svibnju 2021. kad je prikupio petu najveću startup investiciju u Hrvatskoj u toj godini. Ukupno je za manje od dva sata došao do 10 milijuna dolara ulaganja.

Zanimljivo je i to da je to izveo kao prvi veći hrvatski projekt decentraliziranih financija (DeFi).

Kroz ICO, naime, Revuto je omogućio svojim ulagačima da svoj povrat ne traže samo kroz tokene, odnosno kriptovalute, već i kroz stvarnu upotrebu financijskih instrumenata koji se kroz DeFi stvaraju.

Nova crowdfunding kampanja nastavak je te priče.

Vukman pojašnjava da će investitori u kampanju ulagati preko Bitcoin mreže, a predbilježbe se rade preko internetskih stranica Revuta.

Kampanja će, kako pojašnjavaju u Revutu, pomoći startupu da ima dovoljno kapitala za idućih 18 mjeseci poslovanja i lansiranje temeljnih funkcionalnosti - povezivanje pretplata s karticama - s kojima planira značajno povećati prihode.

Upravljanje pretplatama

Revutov REVU token već je listan za kripto mjenjačnicama. No, glavni proizvod ovog startupa je sustav za upravljanje pretplatama poput Netflixa, Spotifya, Applea i Googlea. Te se pretplate preko Revuta mogu otvarati, zatvarati, ali i pauzirati pa čak i posuđivati.

Ono što Revuto planira napraviti iduće je ugovoriti partnerstvo s Fireblocksom kako bi svoju mrežu (engl. chain) doveo u okruženje multi-chaina što bi mu omogućilo da se jednostavno integrira na sve druge klase kripto imovine te digitalne novčanike.

Između ostalog, time bi se REVU token još lakše mogao mijenjati za Bitcoin, Ethereum, Binance coin, Polygonov MATIC, kao i za stable coine poput Tethera (USDT) i USD Coin (USDC).

Sve to trebalo bi omogućiti da Revutu da u cijelosti iskoristiti poslovni model koji si je zamislio - prodaju Revuto Premium pretplata - koje koriste prednosti ekonomije REVU tokena, virtualne debitne kartice povezane s REVU tokenom, udjela u pretplatama, mikrokreditiranja i zaduživanja, pretplata preko NFT-a itd.

Mastercardov logo

Revuto je već najavio da planira predstaviti debitnu karticu s logom Mastercarda, koja će se koristiti za plaćanje i kontrolu pretplata.

Kartica će biti virtualna. Na nju će se moći raditi nadopuna s drugih debitnih i kreditnih kartica te preko kriptovaluta.

- Revuto debitnim karticama korisnici će moći obavljati online plaćanja i imati potpunu kontrolu nad pretplatama, a i korištenjem Revuto debitnih kartica korisnici će ostvarivati povrat u REVU tokenima na svako plaćanje i kamatu na oročenje REVU tokena koja će biti dovoljna da njihove pretplate postanu potpuno besplatne - zaključuje Vukman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:49