KARIJERE

Jedan od 10 najtraženijih IT sigurnosnih stručnjaka u SAD-u postao novi član uprave ReversingLabsa

Saša Zdjelar radio za ExxonMobil, Salesforce, Zoom, HP, BlackHat, a član je i Forbesovog Technology Councila

Ured tvrtke ReversingLabs u Zagrebu

 Reversinglabs/Reversinglabs

ReversingLabs, jedan od deset najvećih hrvatskih startupa i tvrtka s najvećom bazom malwarea na svijetu, koja je predvodnik u osiguravanju sigurnosti proizvodnje i isporuke softvera za najveće svjetske kompanije, imenovala je člana uprave za povjerenje. Nova funkcija, prva takva u Hrvatskoj, naziva se direktor za povjerenje ili Chief Trust Officer (CTrO).

Na tu funkciju ReversingLabs doveo je jednog od 10 najcjenjenijih menadžera za IT sigurnost u SAD-u s iskustvom rada u nekoliko Fortune500 kompanija. Riječ je Saši Zdjelaru.

Počeo u ExxonMobilu

Zdjelar je karijeru izgradio u ExxonMobilu, gdje je dogurao do pozicije starijeg strateškog a potom i starijeg IT menadžera. Nakon gotovo 17 godina karijere u američkom naftnom gigantu prešao je u Salesforce, najveću CRM cloud platformu na svijetu, gdje je nešto više od godinu dana bio potpredsjednik za IT sigurnost.

image

Saša Zdjelar, novi član uprave ReversingLabsa

Jl/

Nakon toga, Zdjelar je počeo razvijati karijeru u više smjerova. Trenutačno je savjetnik za IT sigurnost najveće svjetske nišne konferencije BlackHat, zatim savjetnik za sigurnost Zooma i HP-a, a i član je Forbesovog Technology Councila. Prije pola godine postao je i operativni partner Crosspoint Capital Partnersa, jednog od većih VC fondova fokusiranih na IT sigurnost.

U ReversingLabsu će Zdjelar nadzirati informacijsku sigurnost i sigurnost proizvoda.

Mario Vuksan, predsjednik uprave i suosnivač ReversingLabsa kaže da je dolazak Zdjelara posljednje u nizu ojačanja tima kako bi se što bolje pozicionirali u segmentu rješenja za sigurnost lanaca nabave softvera.

Novi iskorak

- Riječ je o području u kojem poslujemo već 15 godina, u kojem smo izgradili izvorna inženjerska rješenja i ponudili vizionarske uvide, a Sašina znanja i iskustva pomoći će da se još više i bolje usmjerimo na potrebe naših kupaca - kaže Vuksan.

image

Mario Vuksan, suosnivač i direktor tvrtke ReversingLabs

Reversinglabs/

Krajem svibnja ReversingLabsu se kao glavni operativni direktor priključio Peter Doggart, a dva mjeseca kasnije u kompaniju su, uz Zdjelara, ušli i Michael Parker kao direktor marketinga te Ron Kormanek kao viši potpredsjednik za prodaju.

ReversingLabs je dosad primio 81 milijuna dolara investicije. U Zagrebu ima zaposleno više od 170 ljudi, a u Cambridgeu kod Bostona još 90. Ovaj startup, koji pravno sjedište ima u SAD-u, pokrenuli su iz Zagreba 2009. godine Mario Vuksan i Tomislav Peričin.

Veliki planovi

Saša Zdjelar, kojeg je magazin Cyber izlistao kao jednog od TOP10 IT sigurnosnih stručnjaka među menadžerima Fortune500 kompanija kaže da već neko vrijeme prati ekspertizu i razvoja hrvatskog startupa.

- Dobro mi je poznata njihova izvorna tehnologija i ugled osnivača u sigurnosnoj branši te vjerujem da je kompanija u odličnoj poziciji za daljnji rast tako da sam s velikim zadovoljstvom ušao u tim i očekujem da ćemo zajedno postići mnogo - zaključuje Zdjelar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:47