MEETUP NA FER-U

Kultni hrvatski programeri: Najtraženiji su, ali o njima kao da se ništa ne zna

Magazin Startup Report u izdanju Jutarnjeg lista i FER organiziraju meetup u srijedu 23.11. u 17h na FER-u

Startup Report & FER meetup

 Startup Report/jl/

Startup Report i FER organiziraju meetup o kultnim hrvatskim programerima. Meetup će se održati u srijedu, 23. studenog 2022. s početkom u 17h na FER-u u Zagrebu.

Hrvatska ima iznimno uspješnu softversku industriju, koja je unazad deset godina narasla s tisuću na više od 5000 tvrtki.

Očigledno je da programera ima. S obzirom na rezultate očigledno je da ima i dobrih, odličnih pa i onih programera koji su stekli kultni status. No, kad pitate za programere malo tko vam o njima zna puno za reći.

Pitanja u zraku

A mnogo je pitanja koja nas o programerima zanimaju. Od toga gdje ih uopće pronaći preko toga kako žive i koje izazove imaju u životu, kako prepoznati dobre od odličnih programera, koje sve jezike uče tijekom svoje karijere i koji su im sada zanimljivi i zašto do toga što ih čini tako samozatajnima.

U novom broju Startup Reporta Q4 2022 tema broja upravo je o kultnim hrvatskim programerima. Na meetupu želimo ovoj temi dati i praktičan i akademski pogled.

Meetup organiziramo u najpoznatijem domu programera u Hrvatskoj - na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

image
Ranko Suvar/Cropix

FER je najveći rasadnik programera u Hrvatskoj i institucija koja najduže njeguje izvrsnost u softverskoj industriji u Hrvatskoj. Većina hrvatskim programera studirala je na FER-u i većina softverskih kompanija koje su danas uspješne svoje korijene vuče s FER-a.

Doznajte širi kontekst

Startup Report, prva mainstream publikacija o startupima u Hrvatskoj, koju izdaje Jutarnji list, u novom broju pozabavila se jednim od najvećih paradoksa u hrvatskoj softverskoj industriji.

Imena najtraženijih programera u Hrvatskoj nitko ne zna, a u isto vrijeme upravo su oni najtraženiji zaposlenici!

Paradoksalno, zar ne?! Kao i svim temama do sada tako i ovoj želimo dati i širi kontekst. Znamo da se uz vrsne programere vežu se i najveći izazovi u razvoju, a upravo njih otvara deeptech. Tako će na meetupu biti riječi i o tome što je deeptech te kako se FER aktivno bavi ovim područjem za koje smo uvjereni da će obilježiti 2023. godinu!

O MEETUPU

Startup Report & FER meetup o kultnim hrvatskim programerima

Termin: 17:00-18:30h u srijedu, 23.11.2022.

Lokacija: FER, Unska ul. 3, Zagreb

Program

17:00-17:40 Panel o kultnim hrvatskim programerima

  • dr. sc. Marko Čupić, izvanredni profesor Zavoda za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave FER-a
  • Ivica Siladić, član uprave za tehnologiju Mireo
  • Albert Gajšak, direktor CircuitMess
  • moderator: Bernard Ivezić, gl. urednik Startup Report/JL

17:40-17:50 Deeptech - prilika za hrvatske startup (Matija Srbić, FER)

17:50-18:00 Predstavljanje novog broja Startup Reporta

18:00-18:30 Networking

Ulaz na meetup je otvoren i besplatan. Dobrodošli!

O STARTUP REPORTU

Preuzmite PDF najnovijeg STARTUP REPORTA 2022 Q3 | Pročitajte prijašnje brojeve i saznajte više o magazinu STARTUP REPORT | Saznajte više o našim meetupima | Pretplatite se na naš besplatni newsletter
image

Naslovnica prošlog broja Startup Report 2022 Q3, a na meetupu će se predstaviti novi broj

Tomislav Botić/Startup Report/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 17:55