Y-Combinator

Najveći svjetski akcelerator: Bellabeat je među naših TOP100 privatnih kompanija

U Y-Combinatoru kažu da popis rade redovito od 2005. godine i da je dosad na njemu bilo više od 4000 startupa

Sandro Mur, suosnivač i izvršni direktor Bellabeata

 Goran Mehkek/Cropix

Y Combinator, najveći startup akcelerator na svijetu proglasio je hrvatski scaleup Bellabeat jednom od svojih najuspješnijih kompanija u 2023. godini.

Američki akcelerator smjestio je Bellabeat, kojeg su osnovali Urška Sršen i Sandro Mur, na 85. mjesto svojeg popisa. Na vrhu popisa nalazi se Stripe, a slijede Instacart i OpenSea.

U Y-Combinatoru ili skraćeno YC-u navode da rade ovaj popis od 2005. godine i da je u njemu bilo zastupljeno više od 4000 startupa koji su primili investiciju pri čemu su mnogi od njih postali vrlo poznati brendovi.

- Top PrivateYC Companies 2023 sadrži najbolje privatne, javne i zatvorene tvrtke koje su dio YC zajednice - naglašavaju u YC-u.

Sandro Mur, izvršni direktor Bellabeata kaže da ih je YC prepoznao kao lidera u zdravstvenoj i wellness tehnologiji koji svojim proizvodima postavlja nove trendove.

- Oduševljeni smo što smo proglašeni jednom od najboljih tvrtki Y-Combinatora u 2023. - kratko je komentirao Mur.

Dodaje da je to priznanje potvrda napornog rada i truda Bellabeat tima.

- To je priznanje naše predanosti u osnaživanju žena da preuzmu kontrolu nad svojim zdravljem i blagostanjem te smo uzbuđeni što ćemo nastaviti pomicati granice u ovom području i proširiti naš doseg na još više žena - kaže Mur.

Y-Combinator je poznat kao tvrtka kroz čiji je akcelerator prošlo mnoštvo jednoroga i kompanija koje su postigle vrijednost veću od 500 milijuna dolara. Među inim, to su Airbnb, Stripe, Reddit i Dropbox.

Mur navodi da je Bellabeatov rad privukao pažnju u 2022. kada je nagrađen kao ‘Time‘s Best Invention 2022‘. Nadalje, dobili su priznanje ‘Best smart jewellery‘ od Business Insidera i ‘BIG SEE Award‘ za Ivy dizajna.

- Naše proizvode nose Olivia Culpo, Amanda Seyfried i Chiara Ferragni, a na društvenim su ih mrežama predstavili Kim Kardashian, Kylie Jenner, Khloe Kardashian, Gabrielle Union, Fergie, Lily Aldridge, Ashley Graham, Jennifer Aniston - zaključuje Mur.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 20:04