HRVOJE ĆOSIĆ

Suosnivač i direktor tvrtke Aircash: ‘Širimo se u Europu, idući korak su najveće zemlje u EU‘

Radimo kao startup, ali poštujemo sve procedure i strogo nas regulira HNB kao i najveće financijske institucije. To nas čini dvostruko boljim fintechom

Hrvoje Ćosić

 Ivana Nobilo/Cropix

Projekt vlastite kartice s MasterCardom, kroz koji smo dosad prihvatili više od 50.000 novih korisnika kartica, pokazao nam je da možemo raditi najzahtjevnije projekte ne samo u Hrvatskoj, nego i šire, kaže Hrvoje Ćosić, osnivač i direktor tvrtke Aircash. Navodi da su tim projektom dokazali i partnerima i samima sebi da su kao fintech spremni za mainstream tržište. Aircash je u Hrvatskoj, Austriji i Njemačkoj ukupno premašio 350.000 korisnika. Najavljuje da se sada još intezivnije šire na Austriju i Njemačku, a idući korak je širenje poslovanja na najveće zemlje u EU- prije svega Rumunjska.

- Aircash povezuje digitalni i fizički svijet i želi biti vaša super aplikacija koja će ispuniti sve što vam treba za financije, novac i plaćanje - kaže Ćosić.

Dodaje da su danas prisutni na više od 3000 prodajnih mjesta, na mnogo web trgovina i da unutar aplikacije nude marketplace unutar kojeg se mogu raditi plaćanja i kupovati. Ćosić napominje da žele pomoći u platnoj transformaciji brojnih industrija i da u tome žele podržati i najjaču hrvatsku gospodarsku granu - turizam.

- Dosad smo olakšali nadoplatu ENC-a, kupnju ulaznica za događanja, plaćanje parkinga, ulaznica za sportske događaje i brojne druge stvari za koje ste prije morali stajati u redu ili ispunjavati formulare. Sad se to radi klikom u Aircash aplikaciji - ističe Ćosić.

Navodi da iako im laska činjenica da su ušli na popis Novac.hr TOP 25 startupa koje treba pratiti u 2022. godini, imaju i drugu stranu, onu korporativnu.

- Mi spajamo najbolje od oba svijeta. Radimo kao startup, ali poštujemo sve procedure i strogo smo regulirani od HNB-a kao i najveće financijske institucije. To nas čini dvostruko boljim fintechom, onim koji agilno ide u korak s potrebama korisnika i onim koji garantira najvišu sigurnost i kvalitetu usluge, a to je najbolja kombinacija i za naš budući rast u EU - zaključuje Ćosić.

Besplatno preuzmite izdanje STARTUP REPORTA na ovom linku i slobodno shareajte našu publikaciju s prijateljima preko WhatsAppa, Vibera, Messengera, Discorda, Slacka, Teamsa pa čak i maila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 13:06