WEB3

Žene u kriptu: Alice in Blockchains nastupaju u Muzeju suvremene umjetnosti

Grupa žena koje su lani stvorile najveću blockchain zajednicu u Hrvatskoj rade veliko druženje u lipnju

Alice in Blockchains

 Jl/

Blockchain, metaverse i NFT bit će središnje teme konferencije koju organizira udruga žena u blockchainu ili Alice in Blockchains. Konferencija Web3 Tales okupit će stručnjake iz cijelog svijeta, među inim iz organizacija kao što su Decentraland, MakerDAO i Blockchain Game Alliance.

Na dvodnevnoj konferenciji u organizaciji udruge Alice in Blockchains razgovarat će se o budućnosti interneta te o potencijalu i praktičnim primjenama blockchain tehnologije, decentraliziranih financija, NFT-eva, Web3 gaminga i metaversea na našu privatnu i poslovnu svakodnevicu. Namijenjena je postojećim entuzijastima, ali i onima koji tek žele otkriti potencijal koji nudi ova brzorastuća tehnologija, a sudionici i posjetitelji će kroz predavanja, panele, radionice saznati na koji način Web3 već danas nalazi brojne primjene koje donose revoluciju u svakodnevno poslovanje.

Uz fokus na najnovije svjetske trendove iz industrije, ono što ovu konferenciju čini jedinstvenom je i činjenica da ju organizira 100% ženski volonterski tim članica udruge Alice in Blockchains, a cilj im je osigurati da vodeću riječ na konferenciji imaju žene.

Magda Milas, predsjednica udruge Alice in Blockchains kaže da je misija udruge nadahnuti žene da istraže svoje potencijale i postanu brojnije i vidljivije u blockchain industriji.

- Ponosne smo što na domaćoj sceni ima sve više zainteresiranih za ovu temu, te što će na našoj Web3 Tales konferenciji upravo žene voditi glavnu riječ i pridonijeti razvoju decentralizirane i inkluzivnije nove generacije interneta - kaže Milas.

U sklopu konferencije održat će se prva NFT izložba u kulturnoj instituciji u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 21:37