Električni fanatici

Video: Britanski stručnjak za e-bicikle ostao iznenađen mogućnostima Rimčevog Greypa G6

Greyp G6 pronašli su na nedavnom BIKE Festivalu u Willingenu u Njemačkoj
Predstavljanje novog Greypa u HDLU-u
 Marko Todorov / CROPIX

- Prije tri godine električni fanatici u hrvatskoj tvrtki Rimac automobili odlučili su napraviti električni brdski bicikl. Prvi je ispao suludo moćan i ne baš legalan na cestama. No, sada se pojavio novi, Greyp G6 s najjačom baterijom na tržištu trenutno, 700 Watt sati (Wh), tim je riječima Steve Jones, britanski ekstremni biciklist i novinar s Electric Mountain Bike Network (EMBN) opisao Rimčev novi električni bicikl Greyp G6 predstavljen prije dva mjeseca.

Britanski Youtuberi s EMBN, posvećeni električnim biciklima, iskušavaju, testiraju i predstavljaju najnovije električne jurilice na dva kotača, a Greyp G6 pronašli su na nedavnom BIKE Festivalu u Willingenu, Njemačkoj gdje su Greypovci imali svoj štand.

Reakciju Britanca možete pogledati u videu ispod:

Krešimir Hedle, direktor operacija u tvrtki Greyp, koja je pod Rimac Automobili, objasnio je iznenađenom i pomalo šokiranom Jonesu sve mogućnosti Greypa G6.

- Kada smo razvijali bicikl, htjeli smo napraviti to iskustvo besprijekornim. Preko pedeset telemetrijskih podataka prikupljamo u sekundi, a bicikl je povezan na internet cijelo vrijeme, ne preko telefona, već preko sebe. Tu je i statistika putovanja, kamere sprijeda i straga, fitness aplikacija, nabrajao je Hedle.

U veljači i naš je novinar isprobao Greyp G6 na Braču:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:28