BLAŽENKA DIVJAK

MINISTRICA NE ODUSTAJE OD FORMULA ZA IZRAČUN NOVE CIJENE I TEŽINE ŠKOLSKIH UDŽBENIKA 'Pogledajte koliko manje cijene i koliko lakše torbe predlažemo'

 
 Damjan Tadić / CROPIX

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak ne odustaje od formula za izračun nove cijene i težine školskih udžbenika koje uvodi novim zakonom o udžbenicima.

Nakon što je Jutarnji list objavio nacrt zakona i kritike nakladnika nezadovoljnih jer ih Ministarstvo, kako kažu, nije konzultiralo pri izradi zakona, ministrica je na svom facebook profilu napisala kako ne odustaje od manje cijene školskih knjiga i lakših torbi:

"Obzirom da je netko od nakladnika odlučio u javnost pustiti nacrt Zakona u udžbenicima koji nije finalna verzija, ubacili smo brojke u našu novu formulu pa pogledajte koliko MANJE CIJENE udžbenika i koliko LAKŠE TORBE predlažemo. Moj tim ne odustaje od digitalne transformacije škola".

U nastavku je priložila grafiku u kojoj su usporedne cijene i težina sadašnjih i budućih kompleta udžbenika. Po grafici koju je objavila, po sadašnjem zakonu komplet udžbenika za prvi razred osnovne stoji 557 kuna i težak je oko tri kilograma, a po novome bi težio 2,3 kilograma, cijena tiskanog kompleta obaveznih udžbenika bila bi 388 kuna plus do sto kuna za dodatna izdanja koja bi autonomno birali učitelji. Digitalni materijali koje uvode bili bi besplatni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:29