NATJEČAJ JUTARNJEG

NAGRAĐUJEMO ŠKOLE I UČENIKE ZA NAJBOLJI ŠKOLSKI LIST I TEKST GODINE Nakon prošlogodišnjeg velikog interesa prijavite se i ove godine

 
Laura Majer, nagrađena prošle godine u natječaju Jutarnjeg
 Željko Hajdinjak/Hanza Media

Bliži se rok isteka našeg natječaja! Nakon velikog prošlogodišnjeg interesa škola za natječaj Jutarnjeg lista 'Biramo najbolji školski list godine', i ove godine nastavljamo s akcijom. Zahvaljujemo školama koje su nam proteklih tjedana poslale svoje časopise, a sve ostale ravnatelje osnovnih i srednjih škola pozivamo da svoje školske listove dostave do 1. lipnja na adresu redakcije. Natječajem promoviramo i nagrađujemo kreativnost, originalnost, marljivost, poduzetnost i medijske vještine osnovaca i srednjoškolaca. Glavni sponzor natječaja i ove je godine HEP.

Nagrađujemo škole i učenike u šest kategorija izbora:

  • školski list godine (osnovne škole)
  • školski list godine (srednje škole)
  • novinski tekst godine (osnovne škole)
  • novinski tekst godine (srednje škole)
  • digitalna izdanja godine za osnovne škole
  • digitalna izdanja godine za srednje škole

Pristigle listove, digitalna izdanja i samostalne novinarske radove procijenjivat će šesteročlano povjerenstvo Jutarnjeg lista, u sastavu: Nino Đula, zamjenik glavnog urednika Jutarnjeg lista, Lana Mindoljević Novak, urednica priroda Like!, Marijana Sever, urednica rubrike Život, Gordan Zečić, zamjenik urednika Nedjeljnog Jutarnjeg, Siniša Sušec, glavni urednik web portala jutarnji.hr i Mirela Lilek, obrazovna novinarka.

U prijavi za natječaj za najbolji školski list treba priložiti izdanje školskog lista (1 primjerak), navesti ime škole, ime i prezime ravnatelja/ravnateljice, ime i prezime voditelja/voditeljice novinarske skupine te ime i prezime glavnog urednika/urednice. Također treba navesti naslov i autora jednog teksta iz prijavljenog lista koji će konkurirati za nagradu Najbolji novinarski tekst godine. Prijave za digitalna izdanja primat ćemo na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Najboljim školskim listom u kategoriji osnovnih škola žiri Jutarnjega lista prošle je godine proglasio Čarobnu frulu zagrebačke Osnovne škole Jure Kaštelana. Najbolji školski list srednjih škola je Otrovno pero Gimnazije Matije Mesića u Slavonskom brodu. Najbolji novinarski rad u kategoriji osnovnih škola je 'Jesi li ti lega?' autorice Ivane Brajnović i Marije Rudec, učenica Osnovne škole Dobriše Cesarića iz Osijeka, dok je najboljim srednjoškolskim učeničkim radom žiri proglasio tekst 'Maturant Tin Novosel - ultramaratonac i najmlađi HGSS-ovac', čije autorstvo potpisuje Laura Majer iz Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu. Predstavnici Jutarnjeg i HEP-a posjetili su i nagradili škole i učenike u Slavonskom Brodu, Osijeku, Čakovcu i Zagrebu. Čekamo vaše prijave!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:20