EPILOG GROZOMORNOG INCIDENTA

PREDLOŽENA SMJENA RAVNATELJA ŠKOLE U KOJOJ JE UČENICI NA RAME ŽIGOSANO SLOVO 'U' Škola je novčano kažnjena, dva zaposlenika dobila opomene pred otkaz!

 
lijevo: 'žigosana' tinejdžerica; desno: Adem Shala, otac tinejdžerice
 Jure Mišković / CROPIX

Novčana kazna školi, smjena ravnatelja i dvije opomene pred otkaz zaposlenicima škole, epilog je incidenta u zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi u kojoj je učenik toplim upaljačem ostavio trag u obliku slova "U" na ramenu učenice.

Ravnatelj škole Jozo Dragić proslavio se izjavom kako je riječ o dječjoj igri, a Ministarstvo je u školu uputilo prosvjetnu inspekciju. Upravo su izvijestili o rezultatima nadzora.

- Prosvjetna inspekcija nas je izvijestila o rezultatima nadzora u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar. S obzirom na utvrđeno stanje, školskom odboru upućen je prijedlog za razrješenje ravnatelja, dok je za dva zaposlenika predloženo izdavanje pisanog upozorenja uz mogućnost otkaza ugovora o radu. Inspekcijskim nadzorom utvrđene su i druge nepravilnosti u radu ustanove zbog čega je škola dobila novčanu kaznu, a izrečene su joj i naredbe za ispravljanje propusta i nepravilnosti. S obzirom na to da se radi o inspekcijskom postupku, nismo u mogućnosti izlaziti s više detalja u javnost - priopćeno je iz Ministarstva.

- Kao što sam već nekoliko puta naglasila, ponovit ću da škola mora biti mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja ili diskriminacije, a svi dionici u sustavu, prije svega učitelji i ravnatelji, imaju odgovornost štititi sustav od nasilja i prevenirati ovakve situacije, rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:17