IZJASNILI SE ČLANOVI IZ 388 ŠKOLA

Velika većina članova sindikata Preporod odbila Vladin prijedlog o suspenziji ugovorenih povišica osnovice plaće u 2020. godini!

Željko Stipić
 Davor Pongračić / CROPIX

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod u srijedu je putem priopćenja objavio da 95,35 posto članova sindikata na izjašavanju u 388 osnovnih i srednjih škola odbacilo Vladin prijedlog o suspenziji ugovorenih povišica osnovice plaće u 2020. godini te odricanju od regresa, božićnice i jubilarne nagrade. Sindikat je naveo da je 4,5 posto ispitanika podržalo Vladin prijedlog.

"Riječ je o prvom izjašnjavanju članstva koje se istovremeno provodilo kako među radnicima koji rade od doma, provodeći nastavu na daljinu, tako i radnicima čije je radno mjesto u školi. Zanemariv je broj, svega 0,15% onih koji se o prijedlogu nisu željeli izjasniti", rekao je predsjednik sindikata Željko Stipić.

"Rezultati provedenog izjašnjavanja obvezuju predstavnika Sindikata Preporod da na sastanku predstavnika Vlade i sindikata javnih službi, najavljenom za početak idućeg tjedna, odbije prijedlog Dodatka II. Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama", zaključio je Stipić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:20