EDUKACIJA U LIPNJU

Cilj je educirati osobe o cjelovitom gospodarenju otpadom, te povećati svijest o nužnosti ispravnog postupanja s otpadom

Cilj ciklusa edukacija je dati sudionicima uvid u cjeloviti sustav gospodarenja otpadom

 Ante Cizmic/Cropix

U sklopu projekta “UniCompoST Učionica” koji provode Udruga Alumni Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu i UniCompoST, obrt specijaliziran za razvoj proizvoda u području gospodarenja otpadom i kružne ekonomije, tijekom ljeta se provodi program neformalnih edukacija otvorenih za javnost u području gospodarenja otpadom i kružne ekonomije.

Kako ističu, cilj ciklusa edukacija je dati sudionicima uvid u cjeloviti sustav gospodarenja otpadom, fundamentalna znanja i vještine u području gospodarenja otpadom i kružne ekonomije te im približiti trendove iz sektora i industrije.

Edukacije s održavaju s početkom u 18 sati, a prva je na rasporedu 23. lipnja pod nazivom “Gospodari otpadom kao profesionalac”. Dan poslije, 24. lipnja održava se edukacija “Otpadom do nove sirovine: tehnike recikliranja otpada”, potom 27. lipnja “Kompostiranje u kućanstvu” i zadnja u ovom mjesecu, 28. lipnja je edukacija “Uzgoj bilja za početnike”.

Edukacije se održavaju online preko Zoom platforme, a prijave se vrše preko poveznice.

Rezultati koje želimo kroz provedbu projekta postići unutar ciljanih skupina su: educirati osobe o cjelovitom gospodarenju otpadom i tehnikama recikliranja otpada; povećati svijest o nužnosti ispravnog postupanja s otpadom; potaknuti korisnike na implementaciju koncepta kružnog gospodarstva u svakodnevni život i aktivnosti; potaknuti uvođenje praktičnih aspekata okolišno usmjerenog obrazovanja u obrazovnim ustanovama, poručuju organizatori.

Projekt “UniCompoST Učionica” financiran je sredstvima iz programa Europske snage solidarnosti Europske unije, a provodi se kroz cijelu 2022. godinu. Primarni korisnici projekta su obrazovne ustanove, učenici te opća populacija.

Dodajmo kako Europske snage solidarnosti pružaju priliku mladima da doprinose društvu, volontiraju i rade za opće dobro i iskazuju solidarnost s ljudima u nepovoljnijem položaju te da istovremeno stječu neprocjenjivo iskustvo i razvijaju svoje vještine. Kad su prošle godine potvrdili odluku da se 2022. u svim državama članicama organiziraju aktivnosti i inicijative usmjerene na mlade, zastupnici Europskog parlamenta osigurali su dodatnih 8 milijuna eura za programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, kako bi podržali godišnje aktivnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 19:09