JUTARNJI TV

Glavašević kritizirao Nacionalni stožer: ‘Odluke su im kontradiktorne, navest ću dva primjera‘

Glavašević tvrdi da u potpunosti razumije razloge zbog kojih čelnik SDSS-a Milorad Pupovac vjerojatno ni ove godine neće doći u Knin
Bojan Glavašević
 Jutarnji Tv

S obzirom na dosadašnju politiku premijera Andreja Plenkovića i ministra branitelja Tome Medveda nije realno očekivati da će registar hrvatskih branitelja u naredne četiri godine biti dostupan javnosti, kaže nezavisni zastupnik Bojan Glavašević.

Ustraje na svojem stavu da bi Hrvatska trebala blokirati Srbiji pristupne pregovore s Europskom unijom u znak upozorenja Aleksandru Vučiću zbog vođenja represivne politike prema svom narodu.

Glavašević tvrdi da u potpunosti razumije razloge zbog kojih čelnik SDSS-a Milorad Pupovac vjerojatno ni ove godine neće biti na proslavi obljetnice Oluje u Kninu, no smatra da ne bi bilo loše da vodeći hrvatski političari odaju počast srpskim civilnim žrtvama ubijenima od strane hrvatskih oružanih snaga nakon Oluje u selima nedaleko od Knina.

U studiju Hanza Medije Glavašević je kazao da je ostao u dobrim odnosima s Dalijom Orešković na čijoj se listi prošle godine kandidirao na izborima za Europarlament, dok je na nedavnim parlamentarnim izborima zastupničko mjesto osvojio na listi lijevo-zelene koalicije predvođene platformom Možemo koja se pokazala daleko bliža njegovim političkim stavovima.

Vjeruje da će ovaj saziv Sabora donijeti kvalitetan zakon o pobačaju kojim žene u Hrvatskoj ne samo da će zadržati pravo odlučivanja o prekidu trudnoće nego da će taj zahvat moći obaviti u većem broju medicinskih ustanova nego danas.

„Nemam se namjeru do kraja života baviti politikom. Ima toliko mnogo stvari koje me zanimaju i za koje mislim da sam dovoljno mlad“, ustvrdio je Glavašević koji je u studiju cijelo vrijeme razgovora nosio masku što je, objašnjava, njegova zdravorazumska odluka.

Masku je, tvrdi, nosio i tijekom cijele predizborne kampanje jer svakodnevno komunicira s velikom brojem ljudi i nipošto ne bi htio nekoga zaraziti.

Inače je prilično kritičan prema Stožeru civilne zaštite jer je više puta donosio kontradiktorne mjere koje se teško mogu opravdati isključivo epidemiološkim razlozima. Kao primjer je naveo odluke da trgovine ne rade nedjeljom i da se zaštitne maske ne moraju nositi u crkvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:45